Най-големият самолет за превоз на коне в света

0
3344

Най-големият еър бъс за превоз на коне в историята направи своя първи курс до Северна Каролина на 1 септември за Световните конни игри в Трайън 2018. Първите 67 от всички 550 четириноги атлета вече стъпиха на мястото на събитието 9 дни преди старта на едно от най-големите конни мероприятия в САЩ тази година, които са и квалификации за Олимпийските игри в Токио през 2020 и Параолимпийските игри.

Конете ще бъдат транспортирани с общо 23 полета от 6 континента. „Това е най-големият самолет, който се приближава по размери единствено до самолетите използвани за превоз на коне във военно време. Прецизността и логистиката на работа са невероятни“ – казва президентът на Международната федерация по конен спорт Ингмар Де Вос. „Освен че са високо ценени атлети, конете трябва да пристигнат на мястото на събитието и във върхова форма, за да могат да се състезават, точно както и техните ездачи“.

Boeing 777 съдържа специално създадени боксове по поръчка с индивидуални климатици, които поддържат перфектната температура за конете, които в килограми се измерват от 450 кг за леките породи, до 840 кг за тежките волтижировъчни гиганти.

Самолетът, без конете, пренася 123,500 тона амуниция – юздечки, седла, попони, четки, подкови и т.н, както и 51 тона храна и 20 литра вода за всеки кон. От екипът, който управлява самолета казват, че главния им приоритет е безопасния превоз на конете и запазването на върховата им спортна форма. След като кацнат ги очаква още 82 км път с каравана, докато стигнат спортното селище в Трайън.

Световните конни игри започват на 11 септември и ще продължат до 29 същия месец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име