За всички случаи и ситуации – Mitsubishi L200

0
5840

Страхотен! Уникален като изпълнение, което да удовлетвори всички мераци за имидж, комфорт, транспорт, проходимост, скорост, товар, работа и удоволствие.

Петата генерация на расовия работен кон Mitsubishi L200 съвсем смело разбърка пазара на пикапите с отличните си технически характеристики, силни показатели и безупречни резултати.

Новият Mitsubishi L200 идва с редица подобрения, изцяло нов външен вид, модерен салон, нов по-ефективен дизелов двигател, по-директно управление, ново окачване, нова система 4х4 и впечатляващо пътно поведение за товарен автомобил. „Японският тежковоз“ тегли до 3 500 кг, а благодарение на мощното задно окачване може да понесе на рамене си до 1030 кг.

Mitsubishi L200 2.4 DI-D – Здрав пикап за здрави земеделски ръце

2,4-литровият 4-цилиндров турбодизелов двигател, в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия, „подкарва“ 154-те коня под капака срещу забележително нисък разход от 6,8 л/100 км. Именно със супер икономичния си дизелов мотор Mitsubishi L200 се налага над останалите си конкуренти, а към това като добавим и съвсем разумната му цена излиза и отговорът на уравнението – защо е предпочитан.

С дължина от 5,29 м и междуосие от 3 м, Mitsubishi L200 осигурява голямо пространство в купето. L200 Double Cab е с най-просторен интериор в класа си. На задния ред има достатъчно широта, а при возене е комфортно, което е от значение за пътниците на дълъг път.

Всичко по дизайна на модела е модернизирано и подчинено изцяло на водача и пътниците. За собствениците живели дълги години с марката остава удобството и навика при работа с бутони и уреди, въпреки променената им форма, но със запазени позиции на скоростния лост, контролера за избор на режимите на системата за двойното задвижване 4х4. Огромните външни правоъгълни огледала на Mitsubishi L200 – характерен белег на модела, дават все така отлична видимост. За лесното и бързо маневриране помага и камерата за заден ход.

Намига на младите фермерки с лекота, удоволствие и практичност

За да потвърдят, че труда е песен, японците са оборудвали силовия атлет с модерна мултимедийна система със 7-инчов сензорен екран, на който се показват станциите на радиото, оборудвано със CD-плейър с MP3 формат, Bluetooth, USB и вход с възможност за свързване на външни носители, включително и iPod. Шумоизолацията в купето също е много добра.

Създаден най-вече за работа, дължината на товарната платформа е 1,52 м, широчината е 1,47 м, а височината – 475 мм. Практичният хромиран Спорт бар (гредите за укрепване на товарите), който е опция, подсилва внушителния външен вид. Както при повечето пикапи и Mitsubishi L200 ползва ударо и изоносоустойчива вана в товарния отсек, която предпазва стените и пода.

За покриване на товарното пространство се предлагат два вида твърд таван с различна височина и 2 вида твърдо покривало. Задният капак, както винаги е подсилен и устойчив с възможност да бъде пейка, маса или стъпало за товаро –разтоварване и издържа до 300 кг.

Няма невъзможни неща

Благодарение на пътния просвет от 205 мм и високата си проходимост, пикапът се справя с всякакви пътища и планински терени. Перфектен за стопанства тип ранчо в планински и труднодостъпни местности. Водачът може да избира предпочитания режим на раздатъчната кутия от 2H към 4H при скорост до 100 км/ч.

За преодоляване на кал, сняг и всякакви офроуд терени, централният диференциал може да бъде заключен, избирайки режим 4HL или бавните 4LL. Още повече, че новото Mitsubishi L200 може да се движи по път с 45-градусов наклон, има преден ъгъл на проходимост от 30 градуса и заден ъгъл от 22 градуса. Голямо улеснение при паркиране и маневриране дава и радиусът на завиване от 5,9 м – най-малкия в класа.

Максималната скорост, с която може да ви понесе японския работяга е 174 км/ч, а ускорението, което прави от 0 до 100 км/ч е за 12,2 сек. Останалите данни са както следва: 154 к.с. макс. мощност при 3500 об/мин и 380 Нм макс. въртящ момент при 1500-2500 об/мин. и 180 г/км емисии на СО2.

У нас новият пикап Mitsubishi L200 се предлага с базова версия Invite срещу 55 990 лв. с ДДС. Моделът тестван от екипа на Ezdapress (на снимките) е със средно ниво на оборудване Intense и без опции струва 59 990 лв. С още 10 000 лв. отгоре може да се закупи и топверсията Instyle с по-мощен двигател, автоматична скоростна кутия, кожен интериор и двузонов климатроник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име