Eздачите на Гърция грабнаха отборната купа в Божурище

0
2552

Националният тим на южната ни съседка взе категорично отборната победа, в изпитанието Купа на нациите, приз “Бяла карта”, на Световната купа по прескачане на препятствия, която се проведе на конна база “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Всички очакваха повече от нашите състезатели, които въпреки добрата си форма, нямаха своя шанс. Българите се класираха пети в надпреварата. С този резултат със сигурност се класират за финалите в Дивизия 2, които ще се проведат в Будапеща през август, но дали ходенето до там си заслужава е въпрос чийто отговор ще се търси в следващите дни.

Нашите момчета се представиха в състав Венцислав Изов с кон Езоп, финиширал с общо 12 наказателни точки (4 н.т. от първи манш и 8 н.т. от втори), Ивайло Бонев с Денденс, също с 4 н.т. в първи манш и 8 н.т. във втори, Антон Дацински с Бамби с общо 17 н.т. (8 от първи манш и 9 от втори) и Ангел Няголов с Чакотаго, който единствен преодоля паркура чисто в първия манш чисто, но на втория допусна 17 н.т. Под гръцки флаг, без грешка в паркура и с най-голям принос за отбора, се разписаха талантливата Николина Макарона с Арк де Триумф и Критон Заферопулос с Дикаприо, Ана-Мария Папагеоргио с Ел Си Уайкики и Айкатерини Ласкаридис с Конкордия, допуснаха съответно общо от двата манша по 12 и 23 н.т. На второ място се класираха италианците, а трети завършиха състезателите от отбора на Украйна.

Наградният фонд на това решаващо изпитание, в последния ден от Световната купа, бе 20 000 €. Общо за четирите състезателни дни в Божурище бяха раздадени 46 500 €.

Фотограф: Иван Кисьов и Ирена Петрова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име