Ангел Няголов с победа на Световната купа

0
4129

Ангел Няголов с кон Кондарко спечелиха Гран При старта на Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище днес. Състезанието от втория ден на конната база “Ген. Крум Лекарски” предложи много емоции на зрителите, които подкрепиха с овации тандема и най-вече Кондарко, който се завърна на манежа след контузия и година и половина почивка, за да покаже качествата си.

В надпреварата стартираха 37 коня, но през паркура чисто минаха само двама от тях. Така за баража, освен Няголов, се класира и гъркинята Николина Макарона с Арк де Триумф. Във финалното изпитание, обаче, българинът беше по-бърз по трасето и завоюва първото място. С другия си кон Чакотаго, българинът не успя да се класира за баража, защото бутна едно препятствие и превиши контролното време.

В петъчния ден, още два пъти прозвуча химна на България. Наши състезатели оглавиха първите места в изпитанията за млади коне. При 5 годишните коне на първо място се класираха Аспарух Атанасов с Вижън оф Грейс. Второто място зае участникът от Гърция – Ставрос Георгополус с Деистер Зет и трети стана Христо Найденов с кон Итс Арко. Четвъртото място остана за Боян Цанев с кон Мускетар. Всички те получиха награди от фирма Equestrian Lifestyle.

Виж галерия със снимки Гран При изпитание -приз „Бяла карта“

В изпитанието за 6-7 -годишни коне първото място отново зае българин – Пламен Радославов с Касай. Второто място отиде за Гуидо Грималди от Италия с Джерардо-Е, а третата и четвъртата позиция заеха съответно Ангел Няголов с кон Моцарт ван Хайке и Ленко Ангелов с Карисима. Призьорите в това състезание получиха бриидинг ваучер от Пол Шокемьоле.

Галерия – изпитание млади коне

В неделя от 14 часа ще наблюдаваме Отборния приз на нациите, който се завръща у нас след 7-годишно прекъсване. На старта ще застанат 5 състава. Освен българите, тимове ще имат Италия, Украйна, Гърция и Румъния, а наградния фонд е 20 000 евро.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име