Украинец с победа на Световната купа в Божурище

0
2550

В първия състезателен ден от Световна купа по прескачане на препятствия в Божурище, след края на изпитанието Диамантен тур на височина 145 см, прозвуча химна на Украйна. Михаило Пилпенко спечели най-атрактивния старт за деня, след като заедно с коня си Infernape бе най-бърз на манежа.

От националите ни най-добре се представи Антон Дацински с Бамби, класирайки се на седма позиция. Българският тандем премина изпитанието без грешка, но даде малко по-слабо време. На второ място завърши италианката Андра Алесиа Роси с кобила Лариса, следвана от украинеца Руслан Нормуратов с Chervona Ruta. Четвъртата позиция остана за италианката Бенедета Ганасини с кон Angus, а след нея се нареди Андреа Херк с Trocadero de Jarsay от Румъния, който миналата година на Божурище спечели големия приз по време на Световната купа.

Утре от 14 часа ще се проведе индивидуалната надпревара за приз “Бяла карта”. Наградният фонд в това изпитание е 10 000 евро, а височината на препятствията – 160 см. Стартът е квалификация за световните игри през септември тази година, както и за Eвропейското първенство през 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име