Новият Land Rover Discovery – Кралят на тегленето

0
2880

Всичко това, съчетано с несравнима проходимост, изискан дизайн и технологии

Първото което ще попитам конярите е „Колко тегли?“. Най-добрият в класа си с капацитет за теглене от 3 500 кг (3720 в САЩ ). Вторият въпрос не се задава, отговорът му е скрит в сгъваемия теглич, който се „показва“ само при наличие на каравана или ремарке. Нещо повече, новият семеен SUV на Land Rover се предлага с умна технология, която позволява на водачите да извършват с лекота трудните маневри на заден ход, когато теглят товарни ремаркета и конни каравани. Дори абсолютно начинаещите ще могат да паркират, като използват умната система, която се грижи за трудното кормилно управление на обратно. Водачът може просто да насочва караваната в желаното пространство, като използва въртящия се контролер за системата Terrain Response 2. За по-голямо улеснение могат да се наблюдават насочващите линии, насложени върху изображението от обърнатата назад камера, изведени на централния сензорен екран.

Виж галерия със снимки тук.

И това е само частица от практичната същност на новия Discovery, който съчетава приключенски дух, комфорт и така търсената от всички функционалност. Моделът се възползва от здравата, безопасна и олекотена, пълноразмерна SUV архитектура на Land Rover. Десетки интелигентни технологии се грижат за безопасността на пасажерите, за улеснението на водача, за следенето на пътя, а възможностите от избор на режими на движение са в готовност за всякакъв тип настилки.

Проектиран така, че 95 от 100 възрастни могат удобно да седят и на най-задните седалки, 7-местният модел осигурява пълна гъвкавост на интериора, който е върха на лукса. Тапицерия от кожа и естествени дъбови фурнири. Седалките могат да се преподредят според нуждите и необходимостта, като всичките три реда седалки се предлагат с отопление и охлаждане за 1-вия и 2-рия ред, а масажната функция се предлага за водача и пътника отпред за оптимален комфорт при дълги пътувания. Добре измислена иновация е автоматичното регулиране на височината на достъпа Auto Access Height – снижава автомобила с до 40 мм, когато пътниците се готвят да влязат или излязат от автомобила.

Друг ключ към отличната функционалност на новия Discovery е информационно-развлекателната система InControl Touch Pro на Land Rover. Интуитивната система съдържа голям 10-инчов сензорен екран, разположен високо върху централната конзола. Кристално ясни графики и лесни за ползване менюта включват най-новите предложгения за навигация и забавление. До шест 12-волтови контакта за зареждане гарантират, че новия Discovery е идеално оборудван да отговори на желанията на повечето свързани онлайн семейства, докато цели седем USB порта (до девет, когато е инсталирана развлекателна система за задните седалки) позволяват на всеки ред зареждане на смартфони и таблети едновременно.

За активните семейства е и свръхмодерната гривна – Активен ключ на Land Rover, която позволява, докато клиентите плуват, яздят и спортуват да не носят у себе си стандартния ключодържател. Задържането на водоустойчивия Активен ключ до ‘D’ в логото на Discovery върху задната врата, незабавно заключва автомобила и дезактивира стандартния ключ, който може да бъде оставен вътре за по-голяма сигурност.

Премиум автомобилът осигурява до 2 500 литра капацитет на товарене или до 1 231 литра зад 2-рия ред, а новата, електрическа, вътрешна задна врата с двойно предназначение осигурява цялата функционалност. Във вдигнато положение разгъващият се надолу панел при ръба на зоната за товарене служи като практично ограничение за товара, а във свалено 285-милиметровата надвесна секция се удвоява като удобна пейка за седене или смяна на кални обувки – всичко това под заслона, осигурен от новата единична задна врата.

Новият Discovery запазва добре известната проходимост на всякакви терени на Land Rover. Пътният просвет е измерен на 283 мм, а максималната дълбочина на газене от 900 мм, които гарантират справяне с кални, тежки терени и наводнени пътища.

Новият Discovery се задвижва от икономична гама четири и шестцилиндрови, бензинови и дизелови двигатели на Jaguar Land Rover, всички съчетани с плавно работеща и откликваща 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Те включват:

  • Отличеният с награди нов четирицилиндров, 2,0-литров дизелов двигател Ingenium Td4, 180 к.с., е най-икономичният в гамата
  • По-мощният 4-цилиндров, дизелов Ingenium Sd4 с двоен турбокомпресор произвежда 240 к.с. и впечатляващ въртящ момент 500 Нм
  • 6-цилиндровата дизелова мощност идва от Td6, 258 к.с., която предоставя 600 Нм въртящ момент за силна динамика, капацитет на теглене и икономичност.
  • За клиентите, които предпочитат бензин, модерният бензинов 3,0-литров двигател V6, Si6, с компресор суперчарджър и 340 к.с. предоставя 450 Нм въртящ момент, за да осигури спокойна динамика и проходимост.

Повече за модела: www.landrover.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име