Готвим сме за турнира по Всестранна езда в Унгария

0
2724

В периода 1-3 май град Русе отново бе домакин на състезание от най – зрелищната дисциплина – Национален турнир по Всестранна езда, организиран от СЕК „Кентавър – Русе“ със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе. Дисциплината включва три атрактивни изпитания – обездка, крос-кънтри и прескачане на препятствия, които се провеждат в три последователни дни.

Обновеното трасе и нови препятствия, предизвикаха сериозен интерес във всички участници. Трасето съдържаше цялата гама от сложности за млади коне и ездачи, които дадоха възможност да бъде проверено тяхното моментно състояние. Турнира изигра роля на своеобразна тренировка за предстоящия турнир по Всестранна езда в Дунакещи, Унгария от 18 до 20 май.

В състезанието се включиха 17 състезатели с 32 коня от 7 клуба в страната – клуб „Русе“ от Русе, клуб „Калоян 92“ от Арбанаси, клуб „Кабиюк“ от Шумен, клубовете „Елит“ и „Олимпик“ от София, клуб „Тракенен“ от Костинброд и клуб „Варна СККС“ от Варна.

Специален гост на турнира бе Веселин Богданов – директор на спортни имоти в община Русе, който връчи поздравителен адрес на Илиян Искъров от кмета на гр. Русе Пламен Стоилов, в което се казва: „Желая Ви енергия за осъществяването на още много подобни качествени и атрактивни събития. Бъдете здрави и нека успехът е крайната дестинация на всичко, което започнете!“.

Призьорите в различните класове бяха наградени от Веселин Богданов – директор на спортни имоти в община Русе, доц. Юри Вълев от Национална спортна академия и Председател на съдийската комисия на турнира, Веселина Соколова – селекционер на Националния отбор по Обездка и съдия на турнира, Димо Христов – дългогодишен национален състезател и треньор по конен спорт.

Всички класации можете да видите в сайта на Българска федерация по конен спорт. А повече снимки можете да намерите на фейсбук страницата на организаторите – Кентавър – Русе.

снимки и текст: Илиян Искъров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име