Конна база ПЕРИВОЛАС от Бачево представи България на туристическия форум „На фокус е туризма“

0
3020

По идея на  „На фокус“ – България и сдружение „Лешки“ – Македония, в средата на януари се организираха два туристически форума, озаглавени „На фокус е туризма“, по проект „Устойчиво развитие на туризма – актив за трансгранично сближаване и просперитет“ с териториален обхват – област Благоевград и Източен регион, Македония.

Форумите се проведоха от двете страни на границата с домакинството съответно на градовете Благоевград и Берово. Участие взеха туроператори, НПО, малки и средни предприятия, работещи в областта на туризма, културни институции, медии и широката общественост.

Целта на на двата трасгранични туристически форума бе балансираното разпределение на туристопотока целогодишно чрез популяризиране на  туристически продукти и услуги в региона. Важен акцент ще бъде и засилване на трансграничното сътрудничество между организации и институции и устойчивото развитие на туризма.

Видео може да видите тук.

Така в двата дни на изложението бяха представени 25 общини от област Благоевград  и Източния регион на Македония, които предлагат местни продукти, услуги и правят по-привлекателни местата за туризъм. Чрез кратки филми и видеоматериали, брошури участниците популяризираха районите, в които работят и представиха най-доброто от своята дейност. Екипът на конна база „Периволас“ представи своите практики за работа с туристи и начинаещи ездачи чрез кратко филмче, направено от словенската национална телевизия специално за един от треньорите на базата  – Петър Наков. На българския щанд редом с брошури и рекламни материали бяха и различни броеве от единственото специализирано списание за коне и конен спорт Еzdapress.

Паралелно с туристическото изложение бе проведен и форум на туристическа тематика с акценти: Актуалните тенденции в туризма, маркетинг на дестинациите, позициониране, предлагане на продукти и услуги в бранша, възможностите за европейско финансиране, работа в мрежа и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име