Младежки Олимпийски Игри 2018

0
3987

Ездачи от 11 Национални Олимпийски комитета ще направят своя дебют на Младежките Олимпийски Игри в Буенос Айрес този октомври.

Ездачи от Боливия, Хаити, Унгария, Ирак, Йордания, Мавриций, Узбекистан, Венецуела и Замбия ще се присъединят към спортистите от други 19 държави в столицата на Аржентина, за да покажат таланта на новото поколение в най-голямото младежко спортно събитие на света.

Класирани са 30 нации, които ще участват в прескачане на препятствия, единствената дисциплина, която ще представи конния спорт на третото издание на Младежките Олимпийски Игри, състоящи се веднъж на всеки 4 години.

Създадени през 2010 в Сингапур, игрите имат за цел да привлекат млади спортисти, които да вземат участие, да се приспособят и да живеят спрямо Олимпийските ценности. Младежките игри през 2018 ще съберат на едно място почти 400 талантливи млади атлета от 15 до 18-годишна възраст от 206 страни по целия свят за период от 12 дни.

„Младежките Олимпийски Игри са възможност за вдъхновение на новото поколение от атлети” – казва Ингмар Де Вос, „Универсалността, привлекателността, постоянния растеж и достигането до младите хора по света е основен елемент, върху който се фокусираме във ФЕИ”.

„Нашата глобална мрежа от Национални Федерации активно промотират конния спорт на високо ниво, увеличавайки неговата достъпност. От всички държави участнички и тези, които вземат участие за пръв път е видно, че развитието на младежката ангажираност в конния спорт ни дава силен международен тласък напред. Без съмнение ще станем свидетели на високо спортно майсторство на Игрите.”

Младежките Олимпийски Игри в Буенос Айрес ще се проведат от 6 до 18 октомври. За повече информация посетете сайта на събитието www.buenosaires2018.com

Нации квалифицирани за Игрите: Аржентина, Австралия, Белгия, Боливия, Египет, ,Бразилия, Великобритания, Хаити, Хондурас, Хонг Конг, Унгария, Италия, Иран, Ирак, Йордания, Киргизстан, Мавриций, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Панама, Парагвай, Катар, ЮАР, ОАЕ, САЩ, Узбекистан, Венецуела, Замбия и Зимбабве.

http://www.fei.org/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име