Световната купа по скокове на Longines FEI WEL 2024/2025 започва в Осло

0
50

Новият сезон на Западноевропейската лига на Световната купа по прескачане на препятствия на Longines FEI се проведе в Осло, Норвегия от 16 до 20 октомври 2024 г. Това престижно събитие бележи първата спирка в Западноевропейската лига, обещавайки конкур ипик от най-висока класа. Този сезон с поредица от 14 събития ще даде възможност на спортистите да се класират за финала през април следващата година. В този първи етап на арената стъпиха ездачи от 16 държави.

Състезанието в Осло e трамплина от общо 14 състезания в Западна Европа, където атлетите могат да трупат точки с различни коне, за да си осигурят място на финала. Най-добрите 18 спортисти от Западноевропейската лига с най-много точки ще се класират за финала в Базел, Швейцария, от 2-6 април 2025 г., заедно с най-добрите спортисти от другите лиги. 

След Осло (Норвегия), лигата продължава в своите издание в  Хелзинки (Финландия) седмица по-късно и Лион (Франция), Верона (Италия) и Щутгарт (Германия) през ноември. Декември ще включва четири събития в Мадрид (Испания), Ла Коруня (Испания), Лондон Ексел (Великобритания) и Мехелен (Белгия). 

През 2025 г. през януари ще се проведат състезания в Базел (SUI), Лайпциг (GER) и Амстердам (NED). Февруари ще завършат квалификациите в Бордо (FRA) и Гьотеборг (SWE).

Текст и снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име