Спортният инстинкт на BMW Серия 3 GT

0
2476

Едни от най-лютите дни на зимата се превърнаха в топло и щастливо пътешествие споделено с BMW x Drive20d. Модела е прецизно съчетание от елегантност на купе, лимузина от висок клас и вместимост на багажник от туринг.

Цялата гама двигатели на BMW Серия 3 GT включва три бензинови и пет дизелови агрегата със значително по-висока мощност. Всички оборудвани със свръх пълнене с турбокомпресор и са с повишена икономичност до 14%. Усещането за по-голям автомобил се наблюдава от вън и от вътре и се оправдава от дължината му от 4 824 мм за BMW Серия 3 Гран Туризмо, която изпреварва останалите модели от серията с около 200 мм. Впечатлението се подсилва и от дизайна на модела. Спортният хъс се вижда в новите серийни LED фарове за къси и дълги светлини, както и тези за мъгла. Благодарение на новите LED задни светлини, задната част също изглежда по-мощна.

В купето също са съчетани лукс и типичният за BMW комфорт с актуализирани материали с още по-високо качество: повече хром около уредите за управление в интериора, декоративни дървени елементи, цветове и кожени детайли. На задните седалки спокойно могат да седят трима пътника, а благодарение на удълженото със 110 мм междуосие (общо 2 920 мм) предлага толкова пространство за краката, колкото лимузина от висок клас. Това дори не е всичко, наклонът на задните седалки може да се регулира, а под големия заден капак има багажник с вместимост от 520 до 1 600 литра, като отварянето и затварянето на багажната врата става автоматично с помощта на бутон.

Новото поколение двигатели на BMW Серия 3 Гран Туризмо впечатлява с пъргавина и висока икономичност. На разположение са три изцяло нови бензинови двигателя с мощност от 135 кВт/184 к.с. до 240 кВт/326 к.с., както и пет дизелови агрегата от 110 кВт/150 к.с. до 230 кВт/313 к.с., с класическо задно или двойно задвижване BMW xDrive, с механична скоростна кутия или автоматична трансмисия Steptronic (среден разход на гориво: 7,7-4,3 л/100 км; СО2 емисии: 175-112 г/км).

Всички 4- и 6- цилиндрови бензинови двигатели, както и 4- цилиндровия дизелов мотор са от новоразработеното модулно семейство двигатели на BMW – EfficientDynamics. Всички те са оборудвани с най-модерната технология BMW TwinPower Turbo. Въпреки повишената мощност е постигнато значително подобрение на ефективността, до 13,8% по-нисък разход на гориво и СО2 емисии при тествания от екипа ни BMW 320d Гран Туризмо. За отличните резултати по отношение на разхода на гориво и емисиите допринасят и подобрените механични скоростни кутии и автоматични трансмисии, автоматичната функция Старт/Стоп, регенерацията на спирачната енергия, управляваните при нужда спомагателни агрегати и режимът ECO PRO.

320d Гран Туризмо серийно се оборудва с шестстепенна механична скоростна кутия, като опция се предлага трансмисията Steptronic с 8 предавки.

Клиентите на BMW Серия 3 GT могат да избират нивата на оборудване между Sport Line, Luxury Line и M Sport.

Удоволствието при шофиране е неповторимо, като усещане за сигурност, стабилност на пътя, в тиха, елегантна и комфортна компания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име