Ивайло Бонев с кон Йонас спечели Купа „Житница“ на турнира по прескачане на препятствия на конна база „Тракиец“.

0
193

През изминалия уикенд конна база “Тракиец“ в село Житница посрещна тридневни изпитания по прескачане на препятствия с отлична организация от страна на домакините. Гран при състезанието с височина на препятствията до 140 см бе спечелено от Алин Язъчъ от Турция с кон Фел Капоне. Тя постигна пълна победа след бараж, в който премина без грешка и с най-добро време 39.34 сек. Втори за 42.30 и също без наказателни точки завърши нашият състезател Ивайло Бонев отново в тандем с Йонас. Венцислав Изов с кобила Кортезина се класира на трето място с 4 н.т. и време 39.41 сек. В баража за определяне на призьорите участваха 7 ездачи от общо 17 в изпитанието.

В състезанието „Пони Тур“ първа стана Виктория Стефанова с Тимоко, а победител при децата е Марая Георгиева със Суит Сенди. След тридневните изпитания тазгодишната купа „Житница“ бе спечелена от Ивайло Бонев с кон Йонас. 

Ивайло Бонев, архив

По същото време в конна база „Фригопан“ в село Царацово се проведе и държавния шампионат по обездка. В категория юноши до 14 години, златото грабна Дария Чолакова със Салвадор от ККС “ Ла Кроа“ в категория до 18 години първенец стана Йоана Тодорова с Гладиатор от ККС „Калоян 92“.  Великотърновският клуб се представи с 8 състезатели и 17 коня, които спечелиха седем медала.

Мирела Райкова

В тежкия клас на дисциплината своя професионализъм за пореден път демонстрира Валентин Джавелков с Диас от ККС „МСВ – Опицвет“ и така триумфира с първото място. След церемонията за финала на Държавния шампионат за клас Т се проведе и бенефиса на кобила Бруклин. 

Йоана Тодорова

През невероятните 8 години спортна кариера, състезателката Мирела Райкова и Бруклин израснаха заедно, постигайки забележителни успехи и превръщайки се в истинско вдъхновение за младите ездачи. От сребърния медал на Балканския шампионат през 2017 г. до титлата държавни шампиони за 2023 г. в клас Т и до днес, тяхното пътешествие е изпълнено с отдаденост, упоритост и безгранична любов към спорта. Бенефиса бе признание за тяхната страст, талант и принос към българската обездка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име