БФКС организира двудневен семинар на „Развъждане на спортни коне“

0
156

Българската федерация по конен спорт в партньорство с програмата „Солидарност“ на ФЕИ (Международната федерация по конен спорт ) организира двудневен семинар на тема „Развъждане на спортни коне“, който ще се проведе на 6 и 7 юли в спортен комплекс „Тракиец“, село Житница.

Фокусът на срещата ще бъде на основата на ключови теми от процеса на развъждането:

  • Селекция на жребци и кобили за развъждане: Критерии за избор, оценка на родословието, анализ на екстериора и спортните постижения.
  • Селекция на двойки (жребец и кобила): Принципи и критерии за съчетаване на жребци и кобили с цел получаване на потомство с високи спортни качества.
  • Гост-лектор на семинара ще бъде световноизвестният експерт в областта на развъждането на спортни коне, г-н Филип Бено Боумгарт. Той ще сподели своя богат опит и знания, натрупани през годините работа с едни от най-добрите спортни коне в света.
  • Семинарът е предназначен за всички, които се интересуват от развъждането на спортни коне – развъдчици, треньори, състезатели, ветеринарни лекари и любители на конете. Онлайн регистрация тук или на сайта на БФКС 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име