„Купа Бургас“ посреща над 130 коня в ХI-тото издание на турнира

0
2070

Традиционното състезание по прескачане на препятствия ще се проведе от 6 до 13 август на територията на конна база парк „Езеро“ в морския град.

Това е единствената конна надпревара, коята предлага в програмата си нощни паркури. В дните от 6-ти до 13- ти август (включително) зрителите ще наблюдават над 80 ездачи от цялата страна и над 130 коня. Поради високите летни температури състезателната  програма е разпределена на два етапа – сутрин от 9:30 до 12:30 часа, и следобед от 17:30 часа до приключване на последния състезателен етап. Понеделник, сряда, четвъртък и петък (8,9,10 и 11- ти август) са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезателни коне ще се проведат в тези дни, които също могат да се наблюдават от  публиката и са с безплатен вход. Тренировъчен нощен паркур ще се проведе на 9-ти август след 17:30 часа.

Гвоздеят на „Купа Бургас 2022“ ще бъде на 12-ти и 13-ти август (петък и събота ), когато от 9:30 часа до обяд ще се състезават клас „Деца“ с Райдър пони и коне с височини на изпитанията до 110 см. След 17:30 часа, в двата дни ще стартират паркурите с по- висока сложност и с нарастваща височина. Един от най- атрактивните паркури е Jump&Drive, който е планиран непосредствено преди паркура, определящ носителя на „Купа Бургас 2022“. В този паркур ездачите ще станат и автомобилисти в момент от надпреварата. За доброто лятно настроение между отделните изпитания, специално за феновете на конния спорт Община Бургас е организирала през двата състезателни дни кратка програма с участието на местни спортни клубове. Съорганизатори на събитието са БФКС и бургарския клуб по конен спорт „Кан Крум“ 

Официалното откриване на турнира ще е на 6 август от 19:30 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име