Брилянтните скокове на Яне Фридерике Майер-Цимерман и  Меси ван’т Рютерсхоф Janne донесоха на Германия втора поредна победа в квалификацията на Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 Europe Division 1 в Сопот, Полша 

0
874

Отборът на Германия по прескачане на препятствия победи във втората квалификация на Дивизия 1 на Европа от серията Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 в Сопот, Полша (11 юни), където Франция завърши на второ място, а Швейцария се класира на трето. Безупречните чисти прескоци на състезателката от Германия Яне Фридерике Майер-Цимерман и 10-годишния кастрат Меси Ван’т Рютерсхоф в двата манша се оказаха ключови за победата на Германия. Французите направиха общо седем грешки, а швейцарците общо дванайсет, след бутане на препятствие. „ Имахме страхотна публика, но тази година беше много трудна за нас. Ситуацията е критична по нашите граници, предвид случващото се в Русия, но шоуто и спорта трябва да продължат“, коментариха домакините на състезанието в полския град Сопот. 

Съботният резултат оставя Германия на второ място в класирането на Дивизия Европа 1 със 170 точки, докато швейцарците, победители на домашен терен в Санкт Гален миналия понеделник, държат преднината на този ранен етап с общия брой 180. Само седем от деветте отбора в Дивизия 1 ще се класират за финала на Longines FEI Jumping Nations Cup™, който ще се проведе на традиционното място в Real Club de Polo в Барселона (ESP) от 29 септември до 2 октомври 2022 г., като всяка нация от Дивизия 1 получава четири възможности да се класира от шест събития. Следващата спирка по пътя към испанския финал е Ротердам в Холандия на 24 юни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име