Рено Нисан България предоставят безвъзмездно автомобили зя превоз на хора и материали от първа необходимост в рамките на извънредното положение

0
1586

Компанията и търговските представителства на марките Renault, Dacia и Nissan предоставят над 20 автомобила в рамките на цялата страна.Първите 8 автомобила за помощ в рамките на Столична община, бяха приети лично от кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.Рено Нисан България демонстрира своя ангажимент към обществото на територията на цялата страна в рамките на извънредното положение. Повече от 20 автомобила ще бъдат предоставени безвъзмездно за превоз на хора и материали от първа необходимост. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще използват автомобилите за доставка на храни до домове на нуждаещи се, както и за превоз на материали за дезинфекция.

На 8 април Рено Нисан България предостави на Столична община първите 8 автомобила за използване в рамките на столицата. През следващите дни предстоят събития по предаване на автомобили в различни общини из страната, резултат от ангажимента на дилърската мрежа на марките Renault, Dacia и Nissan. Всички автомобили се предоставят до 15 май с възможност за удължаване при промяна на периода на извънредното положение.„От днес разполагаме с дарение от 8 автомобила Renault, Dacia и Nissan – 4 за екипите за дезинфекция, и 4 за доставките на храни. Дезинфекцията на улици, подлези и градския транспорт, както и доставката на храна и лекарства на възрастни и социално слаби са две от ключовите ни задачи.„ заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която прие предоставените на Столична община автомобили. „Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация. Вярваме, че заедно можем и сме по-силни.”, заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia за България.„Въпреки трудностите, пред които сме изправени ние и целия автомобилен сектор, от най-голяма важност за нас е предоставим цялата помощ, на която сме способни. Всички бързо се обединихме около идеята и готовността на дилърската ни мрежа осигурява необходимата мащабност на инициативата.“, заяви Камен Илчев, генерален мениджър Nissan за България.Разнообразието в гамата автомобили на трите марки ще отговори на всички нужди на екипите за предоставяне на помощ. Сред предоставените автомобили за Столична община са електрическото Renault ZOE, което ще позволи превоз на материали с нулеви вредни емисии, както и Dacia Duster, високопроходим автомобил, подходящ за всякакъв терен. Предоставеният автопарк е допълнен от новите Nissan Juke и Renault CAPTUR. През следващите дни из страната ще бъдат предоставени допълнително леки и лекотоварни автомобили от трите марки.Инициативата за подпомагане на ключови звена в България е част от глобалната солидарност на Groupe Renault. От Испания до Мароко, от Румъния до Франция, компанията се ангажира чрез конкретни действия на дарения или предоставяне на автомобили, като същевременно инициира проекти за производство на основно предпазно оборудване и оборудване за болнична помощ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име