Невероятният Енинг превзе Мадрид с феноменалния Pret a Tout в Мадрид

1
2118

Трикратният шампион Маркус Енинг от Германия заедно с опитния 6-годишен кон Pret A Tout възпламениха трасето и спечелиха шестия етап на Longines FEI Jumping World Cup™ 2019/2020 Западноевропейска лига в Мадрид, Испания този декември.

С предишна победа на испанска територия с кон Comme Il Faut през 2016 г., Енинг изнесе още един майсторски клас по скоростна езда, заковавайки сънародника си Кристиан Алман и неговия 9-годишен кон Dominator 2000 Z на второ място в надпревара между девет коня, която постави зрителите на ръба на седалките.

Питер Девос, победител в петия етап в Щутгарт, Германия този път отведе своя кон Espoir до третото място. А белгийският ездач, който е класиран за финала на Longines 2020 в Лас Вегас, САЩ през април 2020 г., сега е начело на класирането в Западноевропейската лига преди следващия етап, който ще се проведе в Ла Коруня, Испания след две седмици.

Pret a Tout напълно оправда името си, отнасяйки германския ас Маркус в Longines FEI Jumping World Cup™ 2019/2020 квалификации за Западноевропейската лига в Мадрид, Испания. Сънародникът му Алман се нареди втори, а белгийският състезател Девос е новия водач на лигата.

Стартирал четвърти в спираща дъха надпревара между девет коня, тандемът поведе с впечатляващо преминаване, което закова хронометъра на 43.30 секунди и никой не можа да подобри този резултат. Сънародникът на Енинг и шампион за 2011 г. стана втори с невероятния си деветгодишен жребец Dominator 2000 Z, а белгиецът Питер Девос и Espoir финишираха трети. Публиката, препълнила ИФЕМА Арена в испанската столица се наслади на прекрасен спортен следобед.

Паркур-майсторът Хавиер Тренор бе проектирал трасето за първия кръг с 12 препятствия, така че почти всички да са на еднакво разстояние. Изискваше се абсолютна прецизност за успешното преминаване на препятствията и тесните завои и контролното време от 66 секунди също изигра своята роля. Но когато дойде време за баражите бързината и смелостта бяха от значение с две изключително дълги преминавания в заключителните фази. И Енинг беше в най-добрата си форма – толкова бърз, че би могъл да се забави преди последното препятствие и въпреки това да даде най-добро време. Енинг е очарован от 16-годишния си кон, който очевидно все още си обича работата. Той е невероятен кон, защото показва същия ентусиазъм и способности на голяма арена като тази в Аахен, Германия, където той спечели Гран При през 2018 г, както и на много по-малка, като тази в Мадрид. „Той е много бърз и опитен кон, а и аз също имам известен опит!“, заяви двукратният олимпийски първенец и трикратният шампион от FEI Jumping World Cup™, който е един от най-обичаните ездачи в спорта.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име