Роди се нова конна база с име ТОМИНИК

0
7952

Днес, точно в 12:00 ч., бе открита най-новата конна база в дългия списък на обекти за конен спорт и туризъм в град Пазарджик с име ТОМИНИК.

Базата се разпростира на територията на Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна“ в края на града, на изхода за Пещера.

От днес за всички, които желаят да се потопят в дисциплината прескачане на препятствия, са на разположение обновена конюшня с осем бокса, пясъчен манеж на площ близо 3 дкр, амоничник и нови придобивки. Към момента базата работи с четири обучени коня от породите Източно българска и Холщайнер. Обучението за напреднали и начинаещи е поверено в ръцете на опитния треньор Димитър Димитров, а мениджър на базата е неговата дъщеря Катерина Димитрова – състезател по конкур ипик. Димитрова заедно с Николай Маринов, освен двойка в светския живот са и двамата собственици на базата, които тепърва ще разширяват дейността си. Предстои доизграждане на нови 16 бокса, занимания по Хипотерапия за деца с увреждания и лицензиране на клуба към БФКС.

Катерина язди от 4-годишна и е много добре подготвен ездач, но за кратко спира своята кариера. Три години се състезава за клуб „Дерби“, от град Съединение. Сега обаче е решена на всичко, за да докаже себе си и да изгради клубен тим, така че да прибави още отличия сред трофеите си.

Партньор на младите инвеститори е профилираната гимназия, за която конния спорт е добре позната специалност, и която се практикуваше допреди десетина години в школото. „Идеята на този проект е да възвърнем славата си на конен район и да привлечем подрастващите към конния спорт и конния туризъм. Възобновяваме нещо, което е било и се надявам да бъде. Това е шанс да съхраним и поддържаме материалната база. Като учебно заведение, ние не можем да си позволим да закупим коне и да ги отглеждаме. Освен частната инициатива в лицето на собствениците на базата, ние получихме и подкрепа от Община Пазарджик“, разказа пред журналистите директорът на селскостопанската гимназия г-н Георги Гетов.

На свой ред, един от големите приятели на града и на собствениците на новооткритата конна база – г-н Тодор Попов, изрази възхитата си от поредната инициатива свързана с цялостния облик на града: „Тази конна база е още един щрих в палитрата от моногообразни дейности в нашия град с насока спорт и свободно време за младите. Горд съм с новата придобивка и идеята да възкресим конния спорт в нашия град на такова емблематично за Пазарджик място, каквото е гимназията „Царица Йоана“.

На официалното откриване на конна база ТОМИНИК присъстваха учители и възпитаници на селскостопанската гимназия, фенове на конния спорт и медии. За отслужване на празничния водосвет от Пловдивската епархия пристигнаха петима свещеници, които благословиха благородното начинание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име