Епичен финал в шампионата по Волтижировка

0
2243

В спиращ дъха финал на Световните конни игри в дисциплината Волтижировка, отборът на Германия, индивидуалната им звезда Кристин Бо и Ламберт Леклезио от Франция заслужиха най-високото отличие.

Бо, страхотен състезател и посланик на спорта, сега държи европейската титла, титлата на световната купа и световния шампионат. Нейният вроден начин за разказване на истории и характер изпъкват през годините на спортен успех. Постиженията й следват невероятните й отношения с Лунгер Уини Шлутер и впечатляващия кон Don de la Mar. Постигайки резултат от 8.388, тя успя да удържи на предизвикателството отправено от сънародничката й Яника Дъркс.

„В резултат на новия отборен шампионат на нациите, за пръв път е възможно да спечелиш два медала в индивидуална програма. Да си ида от Трайън с две златни отличия ме остави без думи и повече от благодарна. Миналата вечер като си говорихме с Уини надеждите за тази последна свободна програма бяха да се наслаждавам на представянето си. Обичам музиката ми, цялата ми програма, дори не ме интересуваше какъв ще е резултатът, исках само да мине това изпитание, от което ме побиваха тръпки“ – каза Бо.

Дъркс, която взе бронзовия медал заедно с Йоханес Кей преди два дни в двойките, положи всички усилия, на които бе способна. С Carousso Hit и Джесика Лихтенберг последния й фристайл подчерта внушителната й сила, която красиво контрастира с класическа музика. Тя завърши с резултат от 8.374, като стоеше плътно зад постигнатото от Кристин Бо до самия финал. За втори път тази седмица бронзовия медал остана за Австрия и Лиса Уайлд.

Ламберт Леклезио от Франция доминира в индивидуалната надпревара при мъжете с изключително изпълнение, артистичност и контрол. „Това е резултат от усилената ни работа през последните 4 години. Всеки ден се събуждах с мисълта за Световните игри през 2018 г. За мен е чест да спечеля тук за Франция.“ сподели Леклезио. Публиката стана на крак, за да аплодира изпълнението му, коня Poivre Vert и Франсоа Антимон, а постигнатия резултат бе 8.744 единици. Това беше последното участие на Poivre Vert на състезание, който се пенсионира, а неговите партньори – хората, изказаха своето възхищение и любов към четириногия атлет.

Германия застана непоклатимо на второто и третото място в класирането при мъжете. Среброто за втори път отиде в ръцете на Яник Хейланд и Dark Beluga с 8.606. Сънародника му Томас Брусвейц взе бронза на гърба на Danny Boy и с помощта на Партик Лосер с 8.533 точки.

В отборната надпревара тимът на Германия доминира над всички останали. Среброто бе заслужено от швейцарците, а бронзът бе връчен на отборът на Австрия, които оставих на четвърто място този на САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име