Младежки Олимпийски игри Буенос Айрес 2018

0
2269

Общо 30 млади таланта от 6 континента спечелиха възможността да представят държавите си на Младежките Олимпийски игри – най-голямото мултиспортно събитие в Буенос Айрес следващия месец, а други 11 нации ще са за пръв път на олимпийското съревнование. Участниците са между 15 и 18- годишни.

„Да представяш страната си в такава млада възраст на такова престижно събитие е огромна чест“ – споделя президента на FEI Ингмар Де Вос „Олимпийските игри за младежи са трамплин към Олимпийските игри и Световните конни игри. Международното конно общество пожелава успех в тази така важна за най-младите крачка“.

Всеки състезател по конен спорт ще се съревновава с кон предоставен от организаторите, което е голямо изпитание от гледна точка на изграждането на доверие комбинирано с кураж. Ездачите ще се запознаят с избраните за тях коне на 4 октомври, броени дни преди началото на спортното събитие. То ще се проведе на историческото място Клуб Хипико Аржентино, основано през 1909 и разположено в зоната на Грийн Парк, който е известен със своите гори и езера.

Началото на младежкият формат на игрите е поставено през 2010 в Сингапур и има за цел да достигне до младите атлети, да ги вдъхнови да вземат участие и да възприемат и живеят съгласно на олимпийските ценности.

Младежките олимпийски игри ще се проведат от 6 до 18 октомври и ще съберат на едно място 4000 млади спортисти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име