Три дни надпревари в Арбанаси – конкур ипик

0
2787
Летисия Димитрова - Трапер

В средата на май (12-14 май) ездачи от ЮАР, Йордания, Русия и България мериха сили в Арбанаси по време на клубен международен турнир по прескачане на препятствия, в който участваха само ездачи от отбора домакина – клуб „Калоян 92”. България си извоюва първо място в отборната игра. След нашите представители се наредиха отборите на ЮАР и Русия. Първото място в генералното класиране в индивидуалната надпревара завоюва Таж Баракат (Йордания) с Лачита. Втора стана нашата ездачка Йоанна Петрова с кон Кортин, а третото място взе рускинята Анна Чернишова с кон Арго.

Виж галерия със снимки тук.

При децата най-добре се представи Любомир Янков с Дръзки от „Калоян 92“, а второ и трето място зае Татяна Якубоциова с конете Суийт Кис и Нимфа. Анна Ангелова от „Калоян-92“, съответно с Либерти и Белисима, зае първите две места в турнира за петгодишни коне.

При юношите до 15 години, победи Ердухан Сами с Лачита от „Калоян-92“. В състезанието за 4-годишни коне на почетната стълбица се качиха: Бранимир Кръстанов с Какао, Александра Пенчева с Адреналин и Николета Павлова с Лион.

В група „Б“ титлата стана притежание на Николета Павлова с Парис пред румънката Сандра Такас с Лъки Чан и Белмин Арифова с Лазер от „Кабиюк“ (Шумен). Наградите на победителите връчиха заместник-кметът на община В. Търново – Ганчо Карабаджаков и спортният експерт Йордан Дурчев. Сред гостите бяха Олаф Петерсон – паркур майстор от световна величина и Татяна Молакова – шеф на Руската федерация по конен спорт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име