Певецът Иво Гюров победи в рали „Виж ме“ 2017

0
3188

За IV път фондация „Хора, пътища, автомобили“, Българска федерация автомобилен спорт (БФАС), Академия за пътна безопасност – SDA и домакинът на състезанието София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot за България, проведоха благотворителното рали ‘’Виж ме”. Въпреки студеното и дъждовно време, 23-ма състезатели се явиха на автополигона с личните си автомобили, за да подобрят, с благотворителната си проява, живота и учебния процес на глухонемите деца от училището-пансион „Проф.Дечо Денев“ – София. Децата, отглеждани в специализираното учебно заведение, са от 3 до 18-годишна възраст без родителска подкрепа, а предметът „Безопасност на движението“ е застъпен в учебната програма наравно с българския език и математиката.

Виж галерия със снимки тук.

По традиция, всяко издание на ралито подарява ярки светлоотразителни жилетки, които са животоспасяващи за тези деца. Те не могат да чуят приближаващата се кола и опасност, не могат да извикат в ситуация на пътя. Комендант на състезанието беше председателят на БФАС Владимир Илиев, а по трасето съдийстваха негови възпитаници от НСА и от академията по безопасност SDA. Лице на IV издание на рали „Виж ме“ беше автомобилната рали състезателка Ива Русинова, която между двата манша, направи дрифт-демонстрации за публиката, а след това повози в бегачката си няколко от най-смелите деца от училището. Сред записалите се за участие в надпреварата бяха певците Богдан Томов и Ивайло Гюров, топ моделите Венета Харизанова и Теди Велинова, младата оперната певица Мария Славова и актрисата Ралица Стоянова от Академията за таланти на Деси Тенекеджиева, телевизионните журналисти Мия Димитрова от Нова телевизия, Ангел Бончев от ТВ Европа, радио журналистката Ива Дойчинова и др.

Участниците бяха разделени в 3 класа според кубатурата на личните им автомобили. В приложното рали, стартиращите трябваше да изпълнят сложни упражнения за време. В клас I победител стана Васил Владимиров от ВИП кафе с WV Tоuran с подгласници – Мия Димитрова от НТВ с Hyundai i20 и Ангел Бончев от TV Европа с Renault Modus. В клас II на най-високото стъпало на стълбичката за победители стъпи Лъчезар Дреновски – учител по физическо възпитание в специализираното училище „Проф Дечо Денев“с Honda CRV, втори след него финишира Илия Събев от борса за матраци „ВИТ“, третото място остана за младата актриса Ралица Стоянова с Honda Jazz. В най-мощният клас III безапелационен беше оперният певец Ивайло Гюров с Porsche Boxster кабрио. Втора финишира Росица Шейтанова от МЦ „Здраве за всеки“ с Toyota Land Cruiser, трета се нареди Христина Дичева с навигаторка от Си Ем Ел България – Ивелина Соколова с Toyota Avensis.

За определяне на крайния победител в рали „Виж ме“ стартираха шампионите в отделните класове при еднакви условия – с Peugeot 308, но и с нови упражнения: в купето имаше яйце, чиято цялост трябваше да се запази при висока скорост и внезапна спирачка. С най-малко наказателни точки и с по-добро време победител стана певецът Иво Гюров, който при връчването на шампионската купа, за радост на публиката, изпълни акапелно италиански канцонет. Журналистът Станчо Шукеров връчи купа- приз за най-атрактивен състезател на Теди Велинова на името на наскоро починалата му съпруга Анна, която в деня на ралито трябваше да навърши 50 години.

В края на благотворителната проява децата и техните учители получиха много предметни награди и дарения благодарение на щедри спонсори като София Франс Ауто-Peugeot, Monbat, ЕмВеко, Валерий Груп, Лазурит 94, Лактима, Тех-Ко, ВИП Кафе, борса за матраци „ВИТ“, Медицински центрове “Здраве за всички“ и „Зелената къща“, „Чар-дизайнерски текстил“, кроасаните „Пен Дор“, „Play park“ и много други безименни благодетели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име