Ранчо Синята планина

0
5603

Ранчо „Синята планина” (Blue Mountain Ranch) се намира на едва 35 км. от центъра на София. Името е вдъхновено от величествената Рила планина, към която от мястото се открива спираща дъха гледка. Сякаш сгушено в полите на Витоша и Плана планина, ранчото е заобиколено от уханни поля с лековити билки, и борова гора.

Собствениците са семейство ентусиасти, напуснали наскоро комфорта на градския живот заради любовта си към конете и страстта си към чистия и романтичен живот сред природата.

В ранчото с много любов се отглеждат коне от редките за България американски породи Пейнт и Куотър хорс, които са характерни с техния благ характер, сила и несравними качества за езда в пресечена местност. Конете живеят свободно, което е и най-близко до естествения им начин на живот. Вдъхновени от родината на конете – Америка и нейната история, Милен и Кати са се насочили към уестърн ездата и екипировката и оборудването на конете напълно отговарят на този стил.

В ранчото ще се насладите на общуването с конете, можете да се научите да яздите ако сте начинаещ ездач или да направите конен преход до далечни или близки дестинации, ако сте напреднал. Маршрутите за езда са многобройни и предлагат незабравими изживявания. Собствениците предлагат също така и възможност за отглеждане на коне на пансионен принцип, както и поддръжка и периодичен триминг на копитата.  За любителите на конете, които имат нужда от помощ в обучението на четирикраките си любимци, от ранчото предлагат  методите на някои от най-известните хорсмени.

За най-малките лятото в ранчо „Синята планина” се организират детски скаутски лагери, рождени дни и тържества сред природата. А за желаещите да останат по-дълго и да видят прекрасните залези откриващи се привечер над Верила планина, ранчото предлага и възможност за преспиване, вкусна и здравословна домашна храна и дълги разговори около огъня.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име