Клуб по конна езда „Станил“, гр. Варна

0
5006

Новосъздаденият клуб по езда се намира на изхода на красивия квартал Виница, в посока старинния „Аладжа манастир“ и природния парк „Златни пясъци“, и е само на 3 км северно от к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ и резиденция „Евксиноград“. Разположен в подножието на южен горист склон, непосредствено до бистър поток, теренът на клуба с площ от 12 дка открива невероятна панорама към морето. Близостта до населеното място, рустикалният стил и красивата природа с обитаващите я пойни птици правят клуб „Станил“ подходящо място както за спорт, така и за отмора.

Хармонията се допълва от малки тревни падоци, в които на воля препускат ездовите понита Мони и Клипер от породите Арабохафлингер и Уелско планинско пони.

Те са верни приятели на най-любимите ездачи на клуба – децата, които могат да празнуват назабравим рожден ден в бутиковото заведение под арките на пъстроцветния розариум или сред зелените пространства.

Комплексът разполага с рампа за хора с физически затруднения, улесняваща възсядането на конете, както и наклонени естакади за удобство на майките с детски колички. Намерението на клуб „Станил“ е в бъдеще децата със специални потребности да ползват безплатна терапевтична езда. Плацът за езда, с размери 45х25 м, е подходящ предимно за любителска езда, а амфитеатралното разположение на зрителските площадки ги прави удобни за наблюдение на ездата под съпровода на тиха фонова музика.

Вече е направена първа копка на зала за езда с размери 50х20 м за студените месеци от годината, която ще може да се ползва и от другите варненски клубове по конен спорт, трениращи в общинската конна база – непосредствен съсед на клуб „Станил“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име