Двама българи с отлично представяне в най-скъпото състезание по издръжливост

0
1268

В Престижната купа Fursan в дисциплината издръжливост, която завърши вчера навръх Тодоровден по пясъчните степи на Саудитска Арабия с награден фонд от 4 милиона Евро, се разписаха и двама български състезатели.

Денис Фурландски с кон Павел (белият кон) по време на състезанието

В звездна ферия от топ елитни ездачи от цял свят, които участват само по покана, бяха и нашите състезатели по издръжливост Денис Фурлански от клуб „Буцефал Ендюрънс“ и Мария Йорданова от клуб “БТБ Русе”.

Мария Йорданова

Денис постигна 25-то място от 210 ездачи на дистанция CEI 2* 120 км с кон производство от конюшните на Иван Стойчев в село Дебнево.

Чистъкръвният арабски кон Павел

Това е чистъкръвният арабски кон Павел, който за пореден път доказа отличното качество на родените, отгледани и тренирани коне у нас. Мария Йорданова постигна 6-то място в топ 10, като разчиташе на кон от Бахрейн (Durra’t Al Fateh – 17, 717 км/ч ). Припомняме, че миналата година в същото състезание нашият състезател Иван Стойчев в тандем с родената в България англо-арабска кобила Манаба постигна заележителното 16-то място. Тази година Иван и Жанина Иванова от клуб „Буцефал Ендюрънс“ бяха асистенция на Денис. Вижте фотогалерия от престижното състезание тук:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име