Лора Чолакова и пони Олф К. грабнаха шампионската “Балканска Купа за Пони” за 2022 Имаме и второ отборно място в EEF Evolution League в конкур ипика

0
886

Финалът на EEF Evolution League (11 септември), Румъния донесе абсолютна индивидуална победа за нашата състезателка Лора Чолакова с понито Олф К. Тандема завоюва Балканската Купа за Пони, след три състезателни дни, без наказателни точки и най- добро време на баража.

В същото време българският отбор “Powerpuff Girls“ в състав Виктория Стефанова, Лора Чолакова и Ан Митева завоюва второ място на провелата се за първи път отборна надпревара за пони ездачи в рамките на EEF Evolution League 

Още едно второ място ни донесе отборът “The Beauties and the Beast” с участието на Ангел Няголов и Елиза Чолакова, които завоюваха второ място на Големия Тур по време на отборното състезание, част от Evolution League на Европейската Федерация по Конен Спорт. От друга страна нашият състезател Стефан Ботев демонстрира безгрешна езда в два манша и неговият отбор “Little Stars“ и зае второ място в отборната надпревара при децата на международния турнир част също от Evolution League. Идеята на шампионата, които се провежда под егидата на Европейската федерация по конен спорт (EEF) e да се стимулират Балканските първенства по конен спорт. Престижното състезание се организира специално за 11-те балкански държави, а шампионатът включва категории за деца, юноши и млади ездачи във всички дисциплини.

Тазгодишното Балканско първенство освен проведеният шампионат по прескачане на препятствия (7-11 септември, Адунати Копачени, Румъния) ще предложи още: 16 -19 септември Балканско първенство по обездка (Преймер, Румъния) и  8 – 9 октомври – Балканско първенство по издръжливост (Турция). 

Основана през 2009 г., Европейската федерация по конен спорт (EEF) е представителният орган за европейските национални федерации по конен спорт. Работейки в тясно сътрудничество с Международната федерация по конен спорт (FEI) и националните федерации, EEF работи за увеличаване на потенциала и развитието на конния спорт в Европа. EEF се ангажира да популяризира конния спорт и неговите добри практики. Припомняме, че България има силно авторитетно присъствие в състава на EEF  – доскорошния главен секретар на БФКС Теодор Шейтанов от март месец т.г,  работи и отговаря  за спортното развитие в евопейската федерация (EEF). 

Снимки БФКС и fb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име