Изцяло електрическото BMW i7 xDrive60 грейна в столицата

0
1711

Броени седмици след световната премиера на изцяло новото поколение на флагмана BMW Серия 7, у нас BMW Group България представи пред журналисти и клиенти версията BMW i7 xDrive60. На срещата представителите на BMW у нас представиха луксозния модел в нова ера и ново измерение, подчинени на иновациите в областта на устойчивостта и цифровизацията. Най-успешният производител на премиум автомобили в света акцентира посоките в бъдещето с възможности за наслада на най-високо ниво от радостта от шофирането, уникалния комфорт при пътуване и дигиталните изживявания.

В центъра на тази нова интерпретация е BMW i7. Луксозната лимузина с чисто електрическо задвижване е напълно интегриран член на моделното семейство и показва как ексклузивното изживяване при шофиране и максималният уют в интериора могат да бъдат комбинирани с уникални моменти във всекидневието и по време на пътуване. Моделът е единствено пазарно предложение при луксозните седани, което предлага разнообразие от задвижващи системи, както с модерни двигатели с вътрешно горене, така и със зареждащ от контакта PHEV хибриден вариант и изцяло електрическа (BEV) версия i7.Новата генерация на BMW Серия 7 ще се предлага в различни версии на задвижване, като пилотната версия е изцяло електрическата i7 xDrive60. Топверсиите ще бъдат M-предложенията M760e xDrive с 571 конски сили и 800 Нм и i7 M70 xDrive. Втората версия, която ще бъде лансирана на пазара през следващата година, ще разполага с два електромотора и ще предложи на водача мощност от над 600 конски сили, въртящ момент от над 1000 Нм и ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.Изцяло електрическата задвижваща система на новото BMW i7 xDrive60 е с мощност от 544 конски сили, въртящ момент от 745 Нм, ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и възможност за изминаването на до 625 километра с един заряд на интегрираната си батерия (101.7 кВтч).Батерията на новото BMW Серия 7 е в състояние да бъде презареждана с до 195 кВт. Това означава, че само за 10 минути ще може да бъде генериран батериен заряд за изминаването на нови около 170 километра. Зареждаемите (PHEV) хибридни версии на Серия 7, които ще бъдат лансирани на пазара през следващата година, ще предложат възможност за изминаването на повече от 80 километра в чист електрически режим.Новото BMW Серия 7 може да бъде оборудвано с автоматични врати, които се отварят или затварят с натискане на бутони, специален Sky Lounge панорамен стъклен таван с интегрирани в него диодни елементи, Executive Lounge задни седалки, 31,3-инчов BMW Theatre Screen дисплей с 8K резолюция и формат 32:9, специален интерактивен светлинен модул за предното табло BMW Interaction Bar, наподобяващ естествената кожа иновативен материал Veganza в четири основни цвята.

Новото BMW i7 се предлага като допълнително оборудване със специално разработени съвместно със Swarovski кристални фарове. Всеки един от представителите на новото BMW Серия 7 разполага стандартно с въздушно предно и задно адаптивно окачване, а като допълнително оборудване са налични интегрално активно управление и Executive Drive Pro, както и за първи път Pro версията на пакета M Sport.По отношение на системите за подпомагане и автоматизиране на управлението, от BMW споделят, че новото BMW Серия 7 има изключителен потенциал за въвеждане на автономно управление. За пътниците на задните седалки новото BMW Серия 7 предлага 5,5-инчов дисплей за възможно най-доброто видео изживяване, точно като в киносалон със затъмнена атмосфера, различни настройки на седалките, осветлението, щорите и лесни за управление джойстици.По отношение на свързаността, новото BMW Серия 7 предлага интеграция на мобилен телефон с Apple CarPlay и Android Auto, 5G Интернет свързаност с eSIM, дигитален ключ за мобилен телефон, дистанционно обновяване и развиване на функционалностите на бордовата система, интериорна камера с функция за заснемане на вътрешността и изпращане към мобилен телефон и други.Новото BMW Серия 7 се въвежда на пазара през декември 2022 г. а, цената на изцяло електрическото BMW i7 xDrive60, валидна от 1 юли 2022 година е 262 750 лева с ДДС. Моделите на новото BMW Серия 7, също както и техните предшественици, ще се произвеждат в завода на BMW Group в Динголфинг. Високоволтовата батерия на BMW i7 също се произвежда там, а на една и съща поточна линия ще излизат моделите с двигатели с вътрешно горене, с Plug-in хибридни системи и с напълно електрическо задвижване. Освен напълно електрическите BMW iX и новото BMW Серия 7 там се сглобяват и луксозните спортни автомобили на BMW Серия 8 и моделите от Серия 5.

Снимки: BMW Group България и EzdaPress

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име