Новият брой на конното издание на The Para Equestrian Digest представя Стина Танге

0
1119

Специализираното панорамно четиво излиза през юни с голяма тема посветена на двойната параолимпийска бронзова медалистка, европейска и световна шампионка Стина Танге от Дания. Изключителната Стина (на снимките ) е без два крака и като специален гост на броя разказва защо е важно медиите да отразяват спортните постижения на хората с увреждания.

Stinna Kaastrup

FEI стартира The Para Equestrian Digest през февруари тази година, а основната идея на онлайн списанието е да представя спортистите по пара конен спорт и хората, свързани със спорта, за да могат да споделят личният си опит, проблемите и постигнатите успехи. Всеки месец дайджестът поставя под светлините на прожекторите спортист или проект в параконния спорт с цел подобряване на осведомеността и включването на хората с увреждания пълноценно в конния живот.

В първото си издание The Para Equestrian Digest представи на света петкратната златна медалистка от Параолимпийски игри и двукратна европейска шампионка по параобездка Наташа Бейкър от Гирмания, която поведе кампания за по-добро отношение към хората с увреждания и тяхната абсолютна равнопоставеност, като реализация в спорта, в различни професии и в ежедневието им.

Повече за издание в оригинал може да видите тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име