FEI стартира образователна програма за Младежките игри по конен спорт на FEI 2022

0
798

FEI разкри образователната програма, която ще бъде предоставена на участниците в Младежките игри по конен спорт на FEI 2022, които ще се проведат от 23 юни до 3 юли 2022 г. в Аахен (Германия).

През единадесетте дни на събитието 30 спортисти от 30 нации ще бъдат насърчавани да научат за всички аспекти на своя спорт и ще вземат участие в различни сесии, фокусирани върху настоящите и бъдещите им спортни кариери, като акцента ще бъде върху олимпийските ценности. Програмата отразява формата за състезанието по прескачане на препятствия, Младежките олимпийски игри като програма на всеки четири години, което беше отложено от 2022 г. за 2026 г., където младите атлети на възраст между 15 и 18 години се състезават  с взети назаем коне за индивидуални отличия и отборно.

Една от основните цели на Младежките конни игри на FEI 2022 е живота на участниците извън състезателния елемент. Програмата е съобразена с нуждите на младите спортисти, така че те да могат да разширят знанията си в области, които ще играят съществена роля през целия им живот: като антидопингови политики, проблеми с физическото и психическото здраве или преход към пазара на труда. Един от ключовите елементи на образователната програма ще бъде ръководен от благотворителния партньор на FEI, JustWorld International. Организацията с нестопанска цел ще бъде домакин на семинара по лидерство и филантропия, където ще научат как да използват конния спорт като платформа, за да станат по-добри спортисти или да направят промяна в живота на други хора и общества. Друга интересна тема в програмата на младите ездачи ще са Социалните медии. Лекциите ще се водят от Хариет Шарлот Шулц – една от първите блогъри по конен спорт в Германия. Тя ще обучава участниците на най-добрите практики в социалните медии и как да изградят своето дигитално присъствие в различните дигитални платформи. В програмата е залегнала и темата за лидерството: изграждане на екип, чрез забавни практически дейности, среща на ездачи от различни страни на едно място с идея ползване на конния спорт, като платформа, за да станат не само по-добри ездачи, но и филантропски лидери с инструментите за подобряване на света.

Текст и снимка: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име