Успех за български ездачи и кон трениран в България на международен турнир по издръжливост в Саморин, Словакия

0
1450
Денис с младия кон Павел

„Това беше важно участие за нас и стъпка към следващи международни състезания.“, коментираха за EzdaPress българските ездачи по издръжливост след завръщането си от известния конен център в западна Словакия. Релефното богатство на околността, рзнообразната екосистема и лукса на конното съоръжение позволи на конете да се разгърнат, особено на младите, споделят отразяващите от мястото на събитието колеги от италианската специализирана медия  Sportendurance Evo.

Eфстатия Коутсафи (в средата)

В техните материали се отбелязва, че постигнатата победа на 100 км на шампионката от Гърция Ефстатия Коутсафи тя дължи преди всичко на кобила HADIYYA, която се тренира в България от екип начело с треньорката Жанина Иванова от клуб „Буцефал Ендюранс“.Ето защо Жанина Иванова щастливо отбеляза на личната си Fb страничца „  Страхотен резултат за HADIYYA, очакваме още много. Благодаря на моя екип“. Похвално за българската школа по ендюранс и в същото време много добри резултати от страна на нашите ездачи в Самирон:  1*/3 – то място за Денис Фурлански с младият кон Павел,

Десислава Алексиева- Гамила

2*/2- ро място за Десислава Алексиева с кобила Гамила,

Николай Николов с Орхидея

3-то място за Николай Николов с Орхидея, за отбелязване е и 4-тото място на Мирослава Боршош на дистанция 160 км – 3*. 

Мирослав Боршош с Натан

На дистанция 100 км се представи и още една кобила родена в конюшните на клуб „Буцефал Ендюранс“ – Прада, която завоюва 5-то място със съсетезател от Литва.  Следващите международни изяви на българските ездачи в дисциплината издръжливост ще бъдат или в Германия или в Унгария, което ще стане ясно след обсъждане на клубно ниво и финансови възможности.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име