FEI официално призна Международната асоциация на конегледачите

0
632
Президентът на FEI Ингмар Де Вос и Люси Катан 

Президентът на FEI Ингмар Де Вос и основателят – директор на International Grooms Association – IGA ( Международна асоциация на конегледачите) Люси Катан подписаха Меморандум за разбирателство на 26 април по време на спортен форум проведен в Лозана, Швейцария. Независимата международна асоциация на конегледачите е сдружение с нестопанска цел, която си поставя задачата да издигне професията на конегадичите на по-високо ниво, подобряване условията им на работа, по-високо заплащане, създаване на норми за дългите им часове труд особено по време на състезания и инвестиране чрез обучение за израстване в кариерата на този тип работници.Подкрепата към конегледачите предоставена от IGA, ще включва насоки относно правилата за заетост, наемането на персонал и ще гарантира всякаква помощ в ежедневната им работа.  „Днешното подписване на меморандума за разбирателство е кулминацията на многогодишни дискусии и определено новата ера, която настъпва за конегледачите. Те имат много важна роля в нашия спорт, независимо от нивото им на подготовка. Не мисля, че някой трябва да бъде убеждаван, че те са от ключово значение за благосъстоянието на нашите коне, а в много случаи и за благополучието на нашите спортисти“ сподели в стъпителното си слово по време на спортния форум президентът на FEI Ингмар Де Вос.

През последните издания на годишните награди на FEI наред с талантливите спортисти се отличават и заслужили конегледачи. Жест от страна на международната конна федерация (FEI), който идва да покаже за пореден път, че гласът на това общество трябва да има своята сила да бъде чуван. Образованието, квалификацията и обмяната на добри практики са от особено значение за създаването на международни стандарти за работа на конегледачите на всички нива, споделят от екипа на  Люси Катан. 

Повече за новосъздадената организация на конегледачите прочете тук: 

Интервю с Теодор Шейтанов доскорошен главен секретар на БФКС по повод професията на конегледачите и стреса на който са подложени, както и тяхната лоялност оценена по време на годишните награди на FEI вижте и чуйте в 47-я брой на предаването „Конете на Бългаия“ тук:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име