Новата Dacia Jogger – SUV за цял отбор ездачи

0
2054

Миниван, комби или SUV,  както и да го наречете ще е вярно на съдържание. Това е най-дългата Dacia от гамата на румънската марка, която наистина побира цял отбор ездачи от 5 или 7 души на борда плюс багаж и конна амуниция.

Наскоро марката Dacia обяви новия си слоган – „Всичко. Точно”. В изцяло новия модел Jogger има всичко необходимо за потребностите на едно семейство или за екип професионалисти, тръгнали на командировка. Универсалният автомобил предлага на потребителите перфектна комбинация от качествата и способностите на просторен 5- или 7-местен миниван, гъвкаво комби и модерен SUV. Новата Dacia Jogger е точно за онези семейства, които търсят фабрично нов автомобил с визия на кросоувър, с многофункционален интериор, който да транспортира оборудването за спорт, туризъм или развлечения. Новата Dacia Jogger ще зарадва и всеки един тим тръгнал към поредното предизвикателство с доза приятни изненади по пътя на своето събитие:  предлага се на разумна и достъпна цена, има евтина поддръжка и сервизиране, а разходът на гориво, особено на пропан-бутан, прави пътуването възможно най-евтино като себестойност.Дизайнът на новата Dacia Jogger е модерен, свеж и солиден. В профил прилича на повдигнато комби, а черните защитни панели в долната част на каросерията и големия просвет от 200 мм издават характера на SUV. Предлага се и лимитирана серия Extreme с кафяв цвят Terracotta и 16-инчови алуминиеви джанти с диамантен ефект. В по-високите версии на тавана са поставени модулни надлъжни греди, които могат бързо могат да се трансформират напречно и да се превърнат в багажник на покрива, който може да пренася товари до 80 кг. Много удобно, когато багажника „прелива“ и можем да ползваме „покрива“ за още нещо „накачурено“ отгоре.В интериорът на новата Dacia Jogger има Всичко и то е точно на мястото си. Уредите са интуитивни, а дисплеят на арматурното табло е ясен и отчетлив. Водачът разполага с основните технологии и всичко най-необходимо. Благодарение на 8-инчовия сензорен дисплей на мултимедийната система Media Nav, която стандартно вече работи и на български език, разполагате с най-необходимите функции за шофиране. В базовото оборудване няма дисплей, но се предлага стойка за смартфон и USB вход, разположени на арматурното табло, както и специално приложение. Опционално може да се поръчат отопляеми седалки и задни сензори за паркиране. Високата позиция на седене на водача осигурява по-добър обзор. Новата седалка е с множество настройки по дължина и височина, регулиращ се е и воланът по височина и в дълбочина.

Новата Dacia Jogger се предлага в две конфигурации – с 5 или 7 места. При модела с 5 места отзад има един ред седалки и огромен багажник, а при 7-местния модел има два реда задни седалки и багажно пространство от 160 литра. На последния ред седалки има две индивидуални места, на които могат да седнат удобно двама възрастни, т.е тези две места са пълноценни, а не са компромис за ДДС например.  Достъпът е много лесен, тъй като вторият ред седалки се сгъва бързо. Благодарение на междуосието от почти 2,90 метра, на втория ред също има достатъчно място за двама или трима човека. Линията на тавана се издига от средната колона и осигурява щедро пространство за главите на високи хора. В 5-местната версия обемът на багажника е 708 литра, а ако сгънете задните седалки, ще получите обем от цели 1819 литра, както и равна площадка с дължина от 2 метра и широчина от 1 метър, върху която може да поставите надуваем матрак и да превърнете Jogger в мобилна спалня. Новата Dacia Jogger има 60 комбинации за сгъване / премахване на седалките, така че да предложи най-удобния вариант, които е необходим за пътници, провоз на товар, мобилен офис и дори заслон с легло.

Мултифункционалната Dacia Jogger дебютира с изцяло новия 1,0-литров 3-цилиндров турбобензинов двигател TCe 110 и се предлага със съвременен агрегат ECO-G 100 на пропан-бутан LPG. И двата мотора са съчетани с 6-степенна механична скоростна кутия. Изцяло новият 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор TCe 110 разполага с максимална мощност 110 к.с. и е съчетан с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Благодарение на максималния въртящ момент от 200 Нм, моторът задвижва адекватно автомобила. На магистралата 140 км/ч се поддържат с лекота и самочуствие. Jogger отчита среден разход от 5,6 литра на 100 км, а по аутобана при скорост около 130 км/ч, консумацията е 7 л/100 км. По-икономичен е новият Jogger с двугоривния агрегат EGO-G 100 с максимална мощност 100 к.с., работещ на бензин и пропан-бутан LPG. Този 1,0-литров 3-цилиндров турбомотор впечатлява с комбиниран разход на газ от 7,6 л/100 км. С икономичният си агрегат и благодарение на двата резервоара – 40-литров за пропан-бутан и 50-литров за бензин, новата Dacia Jogger предлага максимален автономен пробег от над 1000 км. Този двугоривен двигател е алтернативата, която заменя 1,5-литровия турбодизелов мотор на Dacia, който няма да се предлага за новия Jogger.

И с двата варианта на задвижване, новата Dacia Jogger е лесна за управление. Много пъргава, благодарение на ниското си тегло, воланът е лек, а съединителят мек. Новият Jogger вози много комфортно, а благодарение на подсиленото окачване и пътен просвет от 20 см, новият модел е по-висок от повечето кросоувъри и се движи уверено по черни и изровени селски пътища.Поръчките на новата Dacia Jogger вече започнаха, а първите доставки са през настоящия месец. Новият Jogger остава верен на ценностите на марката Dacia и към момента е най-достъпният семеен автомобил у нас с цена от 29 090 лева, което дава на клиентите уникално за категорията съотношение цена/качество.

За варианта със 7 места цените започват от 30 790 лева. Тези цени са валидни за версията на двигателя ECO-G 100, т.е. оборудван фабрично за задвижване на бензин и пропан-бутан.

Технически характеристики:

  • Dacia Jogger TCe 110 Essential
  • 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател
  • 6-степенна механична скоростна кутия
  • 110 к.с. максимална мощност при 5000-5250 об/мин
  • 200 Нм максимален въртящ момент при 2900-3500 об/мин
  • 10,5 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име