Рали шампионите Ангелов и Гаджев закриха сезон 2021 с купи от ФИА

0
1056

Рали „България“ 2022 във Велико Търново – мисия възможна !

Новината за евентуално провеждане на рали „България“ с издание в болярския старопрестолен град дойде от проведено събитие по повод отбелязване успешния сезон на четирикратните рали шампиони на България и двукратни победители в Балканския Рали Трофей – Мирослав Ангелов и Георги Гаджев във Велико Търново.Три титли за рали шампионите ни Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт рейсинг) с Skoda Fabia Evo Rally2. Екипажът стана за 4-и пореден път и рали шампион на България, за 3-и път първи в рали-спринта и за втори път грабна Европейския рали трофей на ФИА в зона Балкани.

Церемонията по връчване на отличията се проведе във великотърновкия дом на фирма „Мегапорт“, който бе украсен със състезателния автомобил на скоростния рали тим. На показ бяха изложени и купите на Ангелов и Гаджев през нелекия, но успешен сезон. Лично кмета на старопрестолната столица – инж. д-р Даниел Панов бе дошъл да уважи рали пилотите и техните навигатори, а редом до него бяха главният секретар на АФБ Калоян Станчев, представители на местната общината, приятели, журналисти, представители на Еуратек и други спонсори.

Мирослав Ангелов сърцато благодари на всички, които през сезона съпреживяваха техните успехи и несгоди: „Благодаря на целия екип на фирма „Мегапорт“! Миналата 2021 година бе много трудна. Благодаря и на екипа на „Моторспорт Академия“ и лично на Петър Гьошев за тяхната професионална подкрепа и подготовката на нашия автомобил. Благодаря и на „Еуратек“ за подкрепата през последните няколко години, както и на останалите ни партньори от „Екобулпак“, „Синтезия“ и „Геосим“. Искам обаче специално да благодаря на моя навигатор Георги Гаджев за търпението и точното подаване на записките и за професионалната ни работа, като тандем.“

В следващите дни на февруари рали-момчетата ни ще имат подготовка по серпентините на Белмекен. Автомобила ще претърпи малка ревезия, като всичко, което трябва да бъде сменено по оборудването вече е поръчано и получено. Предстои още работа, преди първия старт.“

Ангелов и Гаджев ще открият новия сезон през април с асфалтово рали в Румъния или в Турция. Така ще е, докато се изяснят нещата около нашия шампионат и календара на АФБ. Според Петър Гьошев основен приоритет е да се борят с трите автомобила от клас Rally 2 в България. Тази година екипът на Мергапорт е не само с отличията на Ангелов и Гаджев. Като клуб Мегапорт рейсинг спечели две титли. Отделно Антон Титов и Динко Георгиев са 3-и в рали шампионата, а Емил Денев и Тодор Йорданов са първи в клас RC3-N3. На срещата стана ясно, че Велико Търново има инфраструктората да посрещне 52-рото издание на рали „България“, ако това се случи. В района има атрактивни отсечки, а старта на надпреварата може да е с начало градската част от площад „Цар Асен I“, първия ден да се кара към град Елена, а през втория – към Дряново и Трявна. Само времето ще покаже дали тази идея би се осъществила, в която главна роля ще имат община Велико Търново и автомобилната федерацията.

Еуратек – официалният вносител на Шкода за България е дългогодишен партньор на отбора „Мегапорт“ с пилот Мирослав Ангелов и навигатор Георги Гаджев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име