Конния спорт е включен в олимпийската програма за Лос Анджелис 2028

0
1159

Игрите в Токио 2020 са достигнали глобална аудитория за излъчване от повече от три милиарда души чрез линейна телевизия и цифрови платформи. Този факт има своя принос да попадне конния спорт в списъка на одобрените.По време на заседанието на Изпълнителния съвет на МОК вчера (10 декември,2021 ) в Лозана беше договорен първоначалният списък от двадесет и осем спорта, които да бъдат препоръчани в Първоначалната спортна програма, която включва конен спорт и сега подлежи на окончателно одобрение на сесията на МОК през февруари 2022 г. Дискусиите се фокусираха върху определяне на процеса за финализиране на дисциплините във всеки спорт на ниво национални олимпийски комитети, международни федерации и организационния комитет на Олимпийските игри.
Универсалността, почтеността и справедливостта, равенството между половете и популярността бяха изтъкнати като ключови изисквания на критериите за оценка, които ще бъдат използвани за определяне на дисциплините и събитията за програмата, в съответствие с препоръките на Олимпийски дневен ред. Безопасността на спортистите, устойчивостта на околната среда и поддържането на спорта живота на младежта също бяха посочени като важни фактори в процеса на вземане на решения.
„Убеден съм, че конният спорт, като уникална връзка между атлети и коне има своето място в програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.“, каза президентът на FEI Ингмар Де Вос. „Неотдавнашното одобрение от МОК след успеха на Игрите в Токио 2020 рефлектира върху положителните промени, които FEI направи, подчертавайки нашата готовност да адаптираме и модернизираме нашия спорт“, допълни Де Вос.
МОК публикува впечатляващи данни през тази седмица, които разкриват, че Игрите в Токио 2020 са достигнали глобална аудитория за излъчване от повече от три милиарда души чрез линейна телевизия и цифрови платформи. Този значителен и бърз растеж в промяната на дигиталния пейзаж означава, че милиарди фенове по света могат да наблюдават и съпреживяват конния спорт с по-голям достъп повече от всякога.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име