Четирима български ездачи с квота за Световното първенство по издръжливост през 2022

0
1445

На проведения на 25 и 26 септември в Румъния Балкански шампионат и съпътстващ международен турнир по издръжливост българските състезатели се разписаха повече от успешно. България взе второ и трето индивидуално място, съответно Денис Фурлански с легендарния си кон Помпей и Румяна Чобанова с кон Джас на дистанция 100 км, 1*.

В дните на надпревара по-важни за българските атлети бяха международните съпътстващи турнири, тъй като те носят квалификации за по – висок ранг шампионати. В изпитанието на 12 км 2* България окупира почетната стълбица с безкомпромисно силно нежно присъствие в пряка конкуренция с румънските състезатели от общо 6 стартирали коня. Първото място завоюва Десислава Алексиева с кобила Ганила, на второ се класира Мария Йорданова с Акиха Ахнир и трета стана Христина Иванова с Шарлота.

В издръжливостта на 160 км 3*, стартираха само наши ездачи, защото се оказа, че само България има подготвени коне за това високо ниво. От стартирали 5 участника на финала блеснаха 4 от тях, който директно спечелиха квота за Световното първенство по ендюранс, което ще се проведе през 2022 във Верона, Италия. Класирането в това изпитание, което постила червен килим за нашите на Световното е съответно от първото място на Денис Фурлански с кобила Дебра, от второто на Николай Николов с Танзания, с третото на Иван Стойчев със Зеният и с четвъртото на Николай Узунов с кобила Тайка.

Още любопитни подробности за българското участие и победи в Румъния в дисциплината издръжливост очаквайте тази сряда (29 септември) в предаването „ Конете на България“ от 21:00 ч по Агр тв.

Снимки: fb/ Club Sportiv Shagya

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име