Новото Renault Arkana – без нужда от зареждане в контакт

0
2959

От Renault го измислиха! Най-сетне първото SUV купе от масов производител със своята 100% хибридна ДНК на достъпни цени от 47 090 лв. С амбицията да се превърне в „Най-зелената марка“ Renault обещават до 2025 година да лансират на пазара 14 E-TECH модела, като 7 от тях напълно електрифицирани.Оборудван с технологии и енергийна ефективност за по-ниски CO2 емисии Arkana навлиза в точния момент в „С“- сегмента и предлага всичко очаквано и неочаквано без компромис! Уникален дизайн, голям пътен просвет и интериор от най-висока класа. Новото Renault Arkana се предлага с хибриден двигател E-TECH 145 и 1,3 бензинов двигател TCe 160 с 12V микрохибридизация. Изцяло новия модел бе лансиран на Стария континент през тази пролет, а ето че в началото на лятото е вече и в България. Новото Renault Arkana се предлага с хибриден двигател E-TECH, който е по-отговорен, консумира по-малко енергия и осигурява максимално удоволствие от шофирането. С това „пълно хибридно“ решение – същото като при Clio E-TECH Hybrid, с батерия с мощност 1,2 кВтч (230 V) – новото Renault Arkana предлага всички предимства на електрическата мобилност без нужда от зареждане в контакт. Рекуперативното спиране зарежда автоматично батерията на докато сте в движение.  Модела постига до 80% шофиране в града в изцяло електрически режим и до 40% оптимизация на разхода, като подарява тишината, комфорта скоростно изстрелване от електрическото задвижване.

Революционната технология E-TECH внедрена в новото Renault Arkana е директно получена от Формула 1, и благодарение на всички нововъведения, направени в аеродинамиката на автомобила,  по-специално SCx коефициент от 0,72, което е с 25% по-ефективно от това на традиционния SUV – новото Renault Arkana E-TECH Hybrid консумира 4,8 л/100 км и отделя едва 108 гр CO2/км.

След първоначално лансираната версия TCe 140,  Arkana предлага и втори, нов, по-мощен 12V микрохибриден бензинов двигател: 1,3 TCe 160, който консумира 5,7 л/100 км  и отделя 130 гр CO2/км. Друга нова функция, достъпна за Arkana с двигатели TCe 140 и 160 с 12V микрохибридизация, е функцията Sailing Stop: тази функция намалява CO2 емисиите с до 4 допълнителни грама, благодарение на свободния ход по време на фазите на забавяне между 30 и 140 км/ч. Тя може да бъде лесно активирана или деактивирана от водача чрез системата Multi-Sense (режими My Sense или Eco).

Живот в тишина и лукс на борда.

Просторния и високотехнологичен салон е с лукса от по-висок клас автомобил, но в същото време на достъпна цена. 9,3-инчов мултимедиен екран точно пред очите на водача и 10,2-инчовия дигитален панел на арматурното табло дават възможност за пълен контрол и информация по време на шофиране.  Интелигентните и свързани функции са на разположение на водача във всеки един момент: адаптивен круиз контрол, система за придържане средата на лентата, система за предупреждение при движение отзад и Easy Park Assist, активният спирачен асистент за засичане на  велосипедисти и пешеходци, система за предупреждение за опасна ситуация на пътя,  са само няколко от функциите, предназначени за комфортно и безопасно пътуване. Достъп до тези функции, както и още много други, има чрез помощните системи за водача Renault EASY DRIVE – помощ при маневриране и системата за персонализиране MULTI-SENSE за специално усещане в салона. За постоянна връзка с  връзка с околния свят и търсенето по адрес с Google помага мултимедийната система EASY LINK.

Гамата на новото Renault Arkana предлага три нива на оборудване:  Zen, Intens и топ версията R.S. Line. За отбелязване е, че E-TECH R.S. Line се предлага с E-shifter (Алуминиеви педали и скоростeн лост )като стандартно оборудване и три режима за шофиране (MySense, Eco и Sport).

Модерен, стилен, спортен и уникално иновативен  този SUV не прилича на никой друг. Renault Arkana е идеалния избор за семейства. Голямото багажно отделение с вместимост 513 л (480 л за версия E-TECH Hybrid) и двоен под, който може да се монтира или сваля, така че да стане равен под при сгънати задните седалки.Новото Renault Arkana се предлага в 7 екстериорни цвята: ледниковобял, бял „Юнивърс“, черен, сив, Син „Занзибар“, огненочервен и оранжев „Валенсия“ (запазен за версията R.S. Line). Има опция и за черен покрив, което определено подсилва динамичната визия на модела.

Цените на Renault Arkana започват от 47 090 лв. (TCe 140 к.с. EDC) и от 50 690 лв. за хибридната версия E-TECH Hybrid със 145 к.с.

Освен 100% хибрид, моделът предлага множество лица и отваря разнообразие на възможности, като съчетава разнообразните очаквания на клиентите от днешния и утрешния ден с акцент и грижа към околната среда. Със своите различни превъплащения и заряд от емоции Renault Arkan бележи началото на нова ера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име