Skоdа Осtаvia стана „Кoлa нa гoдинaтa“ на Бългaрия за 2021

0
1198

Макар и с няколко месеца по-късно от обичайното време, което по традиция е в началото на годината, престижната награда „Кoлa нa гoдинaтa“ на Бългaрия за 2021 се проведе в началото на месец юни. Така журналистите от сдружение „Прec Aвтo Клуб Бългaрия“ дадоха своя категоричен вот в полза на Skоdа Осtаvia. Автомобилът със своите качества, пътно поведение и цена успя да грабне приза в оспорваната финална серия, в която се надпреварваха само марки от германското автомобилостроене. Отличието „Автомобил на 2021 година в България” се присъжда от призьорите в шестте категории, като за Skoda Octavia гласуваха 20 от имащите право на глас 26 журналисти.Предишните две поколения на емблематичния чешки модел също са печелили приза – съответно през 2005 и 2014 година.В останалите категории луксозните авторски плакети на склуптора Валентин Савчев получиха представителите на Порше БГ с моделите си Volkswagen ID.3 и Volkswagen Caddy. Модела ID.3 всъщност отмъкна две награди, което се случва за първи път в историята на конкурса. Новият изцяло електрически модел ID.3 спечели приза за „Градски автомобил“ и „Еко“ на 2021 г в България. Третото отличие в конкурса отиде на същия адрес, като марка, но чрез модела Volkswagen Caddy с надпис „Многофункционален автомобил“. Трите награди определено са голямо признание за работата на българския екип и за моделите от бранда Volkswagen от страна на автомобилните журналисти, членове на Прес Авто Клуб България.

Приза  „4х4“ за 2021 в ежегодния конкурс спечели Land Rover Defender. Легендарният всъдеход триумфира в категорията, изправяйки се срещу Audi Q3 Sportback, Ford Kuga, Hyundai Tucson и Renault Captur.

Членовете на Прес-авто клуб България оцениха колите по шест основни критерия – дизайн, задвижване, функционалност, пътно поведение, безопасност и цена/предлагане. Това отличие е поредната награда, които автомобила получи от своето лансиране на пазара до днес. Land Rover Defender е носител на повече от 50 престижни световни отличия, включително Световен автомобилен дизайн на 2021. При луксозните автомобили журито съставено само от автомобилни журналисти се впечатли от качествата на Mercedes-Benz S-Class. Модела отмъкна наградата в категория „Премиум автомобил“.  За поредна година основни партньори  на конкурса са Уникредит Лизинг, верига бензиностанции OMV и най-добрата фирма в областта на авторепаратурните услуги Лазурит 94.
Пандемията забави с няколко месеца тазгодишното българско издание „Автомобил на годината”, но важното е, че събитието се провежда 24 години без прекъсване и се ползва с изключителен авторитет сред вносители, търговци и клиенти на нови автомобили у нас. Тази година членовете на журито, сред които и представител на ЕzdaPress, отсяха над 70 участника до 26 финалисти, разделени в шест категории. За участие в конкурса се допуснаха всички автомобили, появили се на родния пазар през предходната търговска година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име