ЗаКОНен ли е конния туризъм ? Какво пише в ЗаКона за туризма ?

0
3026

Това е голямата тема, която подхваща екипа на предаването „Конете на България“, тази сряда (9 декември) от 21:00 ч по фермерската Агро тв.

Достатъчно ли е само едно изречение в Закона за туризма ( чл. 3 (2) т.14 „ Туристически обекти са конните бази за любителска езда и маршрути за конен туризъм“ ) върху което да стъпи цялата дейност по предлагане на обучения, разходки и преходи с коне. Всички ли, които предлагат този вид туризъм са наясно с рисковете и последствията от липсата на ясен регламент или тази празнота в закона дава правото на всеки, които има кон и седло да печели от конен туризъм ? Трябва ли да се сложи ред сред морето от конни бази и кой трябва да свърши тази нелека задача ? На тези и други въпроси в предаването отговарят Даниел Сираков (собственик на конна база и къща за гости и VI-ти мандат председател на комисия по туризъм и околна среда, към Общински съвет Троян) и Владимир Павлов (Председател на Българската асоциация за конен туризъм – БАКТ).

По темата със своя забавна анкета се включва и стажант репортера в предаването Ивана Николова.

Друго заглавие с което екипа ще грабне вниманието на широката публика е „Конят в рекламата“. Защо и как четириногият вихрогон извъднъж се оказа търсен герой в рекламни клипове и билбордове ? Случайно или не в година на пандемия, криейтив експертите потърсиха асоциации и визуализации в рекламите именно с животно олицетворяващо свободата. Тук своите усещания и мисли ще споделят рекламните специалисти Иво Божков и Юлия Славов – Тонев, които освен конни хора са и участници в рекламни клипове с коне.

Броят не е за изпускане. Така че, не забравяйте, тази сряда 9 декември от 21:00 ч, по Агро тв, предаването „Конете на България“. Повторения, може да гледате четвъртък от 12:00 ч и неделя от 22:00 ч. Онлайн по всяко време на сайта на Агро тв и да посетите специализирания Youtube канал за коне horsemediabg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име