Новият Mercedes-Maybach S-Class пристига у нас през пролетта на 2021

0
2625

От появата му на пазара през 2015 г. досега около 60 000 Mercedes-Maybach S-class са доставени на клиенти. 2019 г. бележи и най-голям брой продажби от модела – около 12 000. Новият Mercedes-Maybach S-class дава същата заявка, за да продължи успешната история.  Автомобилът съчетава съвършенството и високотехнологичните решения на наскоро лансирания водещ модел на Mercedes-Benz с ексклузивността и традицията на Maybach.

Междуосието е с 18 см по-дълго в сравнение с дългия вариант на S-класата. Това осигурява повече място за шофьора и пътника до него, а задната част се превръща в удобно място за работа или за приятна отмора. Интериорът се базира на изцяло новия интериорен дизайн на S-класата. Иновативна функция за Mercedes-Maybach S-class са електрически задвижваните задни врати. Това позволява широките пасажерски врати да бъдат удобно отворени и затворени със съвсем малко усилие, дори когато автомобилът е под наклон. Интегрирането на функцията за следене на мъртвата зона в инфотеймънт системата MBUX осигурява високо ниво на удобство и допълнителна безопасност при излизане от автомобила. Задната врата също може да бъде отворена автоматично от мястото на водача или с интегриран бутон в ключа на автомобила.

При тежки челни сблъсъци, включената като стандартно оборудване фронтална въздушна възглавница за задните места може значително да намали натоварването върху главите и вратовете на пътниците. Още по-добър комфорт и гъвкавост при шофиране, както и иновативни функции като повдигане на каросерията на автомобила при страничен удар, се осигуряват от активното окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, което се комбинира със стандартното AIRMATIC въздушно окачване. То е в състояние да контролира окачването и демпферирането на всяко колело по отделно. Заедно с функцията за сканиране на пътната повърхност за неравности и наклони, E-ACTIVE BODY CONTROL прави автомобила още по-комфортен и стабилен на пътя. Благодарение на иновативната завиваща задна ос Mercedes-Maybach S-Class е лесно да се маневрира дори при натоварено движение в града. Ъгълът на завиване на задната ос е до 10 градуса, а диаметърът на завоя е намален с до два метра.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име