Метежно с М8 Gran Coupe на BMW

0
2201

Обикновено ние си избираме автомобилите, които да караме. Колко обаче от автомобилите биха избрали нас?  Е, Моето BMW ме намери. Въобще не пълнете устата си със смях. Така се получи на последното медийно представяне. Как може да знае, че лилавото е моя цвят? Откъде да предположи, че това е любимата ми марка. И как разбра, че искам точно нея?  При настървени близо 30 братя по перо, кой от кой по-отбрани автомобилни специализирани журналисти. Защото е интелигентна! Тя, новата 8-ма серия на BMW, като представител на подразделението M на баварската марка знае какво търси и го намира. 

Нямам нито една буква М в името си, но имаМ Много еМоция, сантиМент и Мерак по трибуквената Марка. ОбожаваМ я. Сега разбрах, че и тя Ме харесва.И ако лилавото в църквата е символ на мъдростта, то в светския живот е символ за разврата. И ако аз не мога да си я позволя, ето че тя може да си ме позволи. Този шанс й се отдава по време на организирания от BMW Group България  за клиенти и медии М Drive Tour с участието на M версиите на актуалните SUV на пазара, в това число X3 M, X4 M, X5 M и X6 M, както и уникалните изпълнения Competition.

Много нескромно, но е направено за мен. И как разбрах, че ме харесва ли? Отдаде ми се. Как се отдава една кола? Като следва извивките на желанията. Настрои се по мен. Усещането е толкова истинско, колкото истината, че ние не си подхождаме. Това е  флирт, за часове, за дни, разгръщащ се в 50 нюанса лилаво. Това са моите споделени мигове с BMW.  Прегърна ме с всичките си системи.

Новото BMW M8 Gran Coupe и M8 Gran Coupe Competition са оборудвани с 4,4-литров V-образен 8-цилиндров двигател M TwinPower Turbo, който е впрегнал 600 конски сили в „стандартната” си версия и 625 конски сили при топ-изпълнението си. И двете модификации имат еднакъв максимален въртящ момент – 750 Нм. Само 3,3 секунди са необходими на BMW M8 Gran Coupe  за ускорение от 0 до 100 км/ч. Моторът работи заедно с 8-степенна автоматична скоростна кутия и фирмената система за задвижване на четирите колела M xDrive с активен М диференциал, специално оптимизирани за употреба на състезателната писта охладителна системи, избор между три режима на поведение 4WD, 4WD Sport и 2WD задно задвижване с възможност за изключване на стабилизиращата система, спортна изпускателна система с адаптивни клапи за промяна на звука, лазерни светлини и спортни седалки. Сега вече с четири врати, BMW M8 Gran Coupe е създаден като партньор в пътуването и нещо повече – да мисли и поправя грешките, които имаме наслоени като навици зад волана. Нали ви казах – интелигентен!Метежно скачам от модел в модел. Няма насита. Яхвам жълтият M8. Тук със всичките сетива се усеща най-високото ниво на спортен дух и елегантност в цялото портфолио на BMW. Скоростта и рекордната мощност на автомобилите BMW е най-малкото, за което можем да си говорим. Усещането за сигурност, перфектния баланс и прецизната управляемост формират цялостното изживяване и радостта от шофирането. В тази кола всеки един детайл от дизайна, извивките, елементите и бутоните има техническа функция.Ред е да опитам нещо по-високо и тествам няколко изпълнения Competition. В гамата на BMW има толкова модели и модификации, че ми трябва всеки ден в месеца да съм с по един от тях. Това многообразие от предлагани модели има за цел да отговори на нуждите на разнообразни целеви групи, като им даде възможност да изпитат суперспортно усещане, в ежедневието, без компромис с комфорта и/или функционалността. Многообразието, води след себе си и неизменен търговски успех – през последните години се наблюдава постоянен позитивен тренд в реализацията на моделите на М ГмбХ в България, а общият им брой достига до около 30% от общата реализация на нови автомобили BMW в България. Амбициите на BMW за постигане на изключителна динамика на управлението, най-висока пъргавина и оптимален контрол на автомобила датират от преди повече от 40 години.

Бърза справка сочи, че на фона на глобалните икономическите, производствени и логистични проблеми, българското подразделение на BMW Group приключва първите девет месеца на годината с продажбени резултати от 667 автомобила BMW (-22%), 78 мотоциклета BMW Motorrad (-14%) и 64 коли MINI (-17%). Най-продаваната нова кола от портфолиото на марката BMW е флагманът X7 с 81 реализирани бройки. В ТОП 5 на най-продаваните модели на BMW в България влизат също така X5 (76 единици), X6 (64), X1 (49) и X3 (47). Серия 3 е първото изключение извън X-семейството на компанията в класацията, като записва шеста позиция с 39 реализирани представителя. Повече от половината реализирани на българския пазар представители на X7 са били версия M Performance, а общият брой на спортните версии на отделните модели на BMW се е увеличил с 32% до 196 автомобила. Доминиращо е пазарното търсене на автомобили BMW с xDrive задвижване (85%), както и на тези, оборудвани с дизелов двигател.

Остава да си пожелаете и то, вашето BMW ще ви намери. Може да опитате и с онлайн предложенията за налични нови автомобили от BMW, веднага ще ви отговорят със специална онлайн оферта.

Текст: Eкатерина Дончева
Снимки: BMW България и автора

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име