Електрическия Volkswagen ID.3 – стремглава енергия в мощен галоп

0
677

Официалната премиера на новия модел на Volkswagen  у нас се състоя вчера (23 септември) и наелектризира до синьо столичният хотел Hyatt Regency Sofia. Тътена от бляскавото събитие бе в пълен синхрон със световната онлайн премиера и на първият електрически кросоувър на марката ID.4.

Volkswagen – ID.4

Напълно електрическия модел на Volkswagen ID.3 отваря нова страница по отношение на мобилността. С него започва и третия голям етап в историята на марката. От тази седмица иновативния Volkswagen ID.3 може да бъде видян и тестват във всяко дилърство на марката в България.

Фамозен външен вид. Просторен, космически интериор, мощни динамични характеристики и възможности за изминаване на автономен пробег до 549 километра (според условията на цикъла WLTP) са отличителните характеристики на новото електрическо VW попадение в света на

Голямата акумулаторната батерия с високо напрежение е монтирана ниско в подовата част на каросерията, с което осигурява на ID.3 нисък център на тежестта и динамично поведение на пътя.  При намаляване на скоростта и в режим на спиране електромоторът рекуперира излишната енергия и я подава обратно за съхранение в акумулаторната батерия.При своята пазарна премиера в страната, ID.3 навлиза със специалното издание ID.3 1ST edition, което се предлага в три нива на изпълнение. Новият ID.3 1ST edition се задвижва от разположен на задния мост електродвигател с максимална мощност 150 кВт и максимален въртящ момент от 310 Нм – впечатляващи показатели, които позволяват на ID.3 1ST edition да ускорява от 0-100 км/ч за 7,3 сек, а максималната  скорост достига 160 км/ч. ID.3 1ST edition използва акумулаторна батерия с реално използваем енергиен капацитет от 58 кВтч, както и с автономен пробег на електричество до 426 километра според изискванията на цикъла WLTP. Акумулаторната батерия може да се зарежда на станции с максимална мощност от 11 кВт (променлив ток, AC) и или 100 кВт (постоянен ток, DC). При използване на мощна зарядна станция с постоянен ток е възможно в рамките само на 30 минути да заредите достатъчно енергия за изминаване на 290 километра.

Нещо повече – предварително конфигурираната версия Tour също може да се поръчва от клиентите в България. Тя е базирана на четириместния модел ProS, който позволява използването на по-голяма акумулаторна батерия (77 кВтч нето) и съответно постигането на по-продължителен автономен пробег до 550 км (WLTP а максималната мощност е идентична с тази на ID.3 Pro Performance и възлиза на 150 кВт (204 к.с.). Версията Tour може да се зарежда от DC станции със 125 кВт.

Зареждане

Всички версии на ID.3 могат да използват за зареждане на акумулаторните батерии както променлив (АС), така и постоянен ток (DC). При използване на станция с постоянен ток с мощност 125 кВт, ID.3 Pro S може да зареди достатъчно енергия за изминаване на пробег от 350 километра в рамките само на 30 минути. По време на път услугата за зареждане We Charge предоставя достъп до повече от 150 000 зарядни станции на територията на цяла Европа, а у дома можете да се възползвате от удобството на предлаганата в три варианта домашната зарядна станция ID. Charger.

 

  • 1) ID.3 Pro Performance, 150 кВ/комбиниран разход на енергия в кВч/100 км: 16.9 – 15.4 (WLTP); 15.4 – 14.5 (NEDC); комбинирани CO2 емисии в г/км: 0
  • 2) ID.3 Pro S, 150 кВ/комбиниран разход на енергия в кВч /100 км: 17.7 – 15.9 (WLTP); 14.1 – 13.5 (NEDC); комбинирани CO2 емисии в г/км: 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име