НАК обяви шампионите за 2020 сред чистокръвните араби и Шагия

0
2534

Най-големия конезавод у нас „Кабиюк“ си каза тежката дума и взе 3 от възможни 4 шампионски титли, а към тях добави и още куп отличия от призови места по време на петото  национално изложение за коне от породите Чистокръвна Арабска и Арабска Шагия. Събитието се проведе днес (23 август) на територията на единственото у нас държавно предприятие за развъждане на коне – „Кабиюк“.

жребец Azbest

След най-висок сбор от оценки по различни критерии, тричленно експертно жури обяви 9-годишния жребец Azbest, собственост на ДП „Кабиюк“ за шампион на породата (Чистокръвна Арабска) за 2020 г.

кобила Zmiorka

В категория кобили с трикольорната шампионска лета окичи гърдите си 11-годишната кабиюшка кобила  Zmiorka.

жребец Shaman

Сред екземплярите от Арабска Шагия шампионското отличие при жребците спечели 12-годишния кон Shaman собственост на Цветелин Цанев (производител на жребеца е ДП „Кабиюк“).

кобила Mihaela

Шампионския трофей при кобилите грабна 5-годишната невероятна кобила Mihaela, отново от конюшните на държавното предприятие „Кабиюк“.

Събитието, което се организира по идея на Националната асоциация по коневъдство в партньорство с конезавод „Кабиюк“ по традиция награди конете от първо до трето място в три категории ( жребци, кобили и млади подрастващи кончета) съответно и в двете породи.

Приз „Най-добър спортен кон“

Подробен репортаж с всички участващи и наградени коне очаквайте в предстоящия брой XI на предаването „Конете на България по Агро тв (2 септември,2020). Пълна галерия със снимки и подробни резулати от „Деня на Арабския кон“, очаквайте още тази сряда отново в сайта ни.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име