Ден на арабските коне в България – 23 август, 2020 Шумен

0
1928

Националната асоциация по коневъдство съвместно с Българската федерация по конен спорт и конезавод „Кабиюк“ организират „Ден на арабските коне в България“ .
Събитието се провежда за пета поредна година и ще представи най-добрите екземпляри от двете породи Чистокръвна Арабска и Шагия. Три са категориите в които жури без публика ще оценява конете: жребци производители, кобили – майки и подрастващи млади кончета от 1 до 3 години ( разделени по пол – мъжки и женски). Изложението предвижда и една специална категория „Спортни коне“, където ще бъде връчен приз „ Кон в най-добра форма“. Всички участници в деня на арабските коне в България ще бъдат оценявани по международни показатели и по 20 бална система с оценки за тип, екстериор, движение и темперамент.
До момента по предварителни данни, заявки са подали над 40 собственика с коне от двете породи. Успоредно с изложението ще се проведе и състезание по издръжливост и международен турнир от календара на БФКС, съответно на 23, 24 и 25 август: Държавно първенство 1* и 2*, Квалификация ДП и Международен турнир CEI3* 160 km, CEI2* 120 km, CEI1* 100 km.
Двете прояви ще преминат съгласно всички правила за организация и провеждане на спортни събития в България в условия на Covid-19, в епидемична обстановка и спецификата на съответната дисциплина по конен спорт.

Снимки: Красимир Искъров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име