„Конете на България“ тази вечер с доза наука подчинена на конния спорт и линиите в родното коневъдство

0
2618

Довечера си запазете 21-я час от денонощието, защото точно в 21:00 ч в ефирната територия на Агро Тв ви очаква поредния 8-и епизод на единственото телевизионно предаване посветено на конете.Екипът на специализираното предаване, както винаги е подготвил палитра от теми, но този път вместо с нагайка ще препуска с химикалка и научни изследвания. Акцента е върху младите български спортисти, които умело съчетават талант, любима професия и мечти със силата на научните постижения. Това е повода „Конете на България“ да гостува на най-успешния отбор за последните години у нас, изявен в дисциплината издръжливост – „Буцефал Ендюранс“.

За своите научни проекти с ясна мисъл и с поглед в бъдещето ще разкажат състезателките Жанина Иванова и Ружа Недкова. А в подкрепа на тезата, че България съхранява и работи с прекрасни линии от Чистокръвна Арабска порода коне, пред камерата ще дефилират два уникални жребеца Тюркоаз и Помпей.
Пак за наука става дума в репортажа, в който за първи път конче родено у нас чрез ембриотрансфер ще бъде показано пред широката публика за радост на родното ни коневъдство. Видеото е поредното доказателство за научните и иновативни техники, които се ползват в репродукцията при конете с подпис „Произведено в България“.
За чистопородното коневъдство в което също има наука, а в житейския опит поука, разказва 70-годишния стопанин на стадо хафлингери от Троянския Балкан – Петко Латински. От интервюто с беловласия коневъд ще научим защо понякога хората може да са по-страшни от вълците за конете ? На финала на предаването, феновете на класическите конни дисциплини ще се насладят на прекрасната обездка в няколко избрани минути от сериите в дисциплината, които се проведоха на конна база „Фригопан“ в село Царацово в средата на юли.
„Конете на България“ – Тази сряда 22 юли от 21:00 ч. само по Агро тв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име