Отменя се изложението на Българския тежковозен кон в Троян

0
1039

Съгласно новите мерки разписани в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, които ще влезнат в сила в полунощ от 10 юли, събитието обявено за 11 юли в комплекс „Орешак“ , Троян – Изложение на коне от породата Български тежковозен кон се отменя.
В заповедта се посочва още, че държавните институции трябва да спазват лимитът от 30 човека на всякакъв вид тържества и обществени събития. Отделно се забранява публиката на спортни прояви. Новите ограничения са предприети във връзка с влошаване на епидемиологичната обстановка в страната и регистрираните нови 240 заразени. Връщането на част от мерките влиза в сила, уточни министърът на здравеопазването.
За конното събитие в „Орешак“ бяха предвидени над 30 участника, което означава два пъти повече асистенция покрай участващите коне, отделно организатори, съдийска комисия и зрители. Организацията надвишава посочения лимит и затова от НАК (Национална асоциация по коневъдство ) отменят провеждането на петото Национално изложение. Ограниченията ще бъдат „до второ нареждане“, а областните управители ще имат правото да въвеждат още по-строги мерки по преценка – ако ситуацията на тяхна територия се влоши. Ако епидемиологичната обстановка в страната рязко ескалира, тогава ще има още по-сериозни ограничения, но засега това не се налага.
Считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки. На основание същата заповед не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).
Здравният министър разпорежда всички областните щабове, кметствата и областните администрации да създадат необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име