Кон трeниран от Левент Незиров грабна голямата награда на 2 000 метра в Братислава

0
5053

Столицата на Словакия – Братислава през миналия уикенд посрещна едни от най-големите надбягвания в Централна Европа с коне от Чистокръвна Английска порода.

България спечели първо място (премия 4500 Евро) с  5-годишната кобила Фидрих Нансен на дистанция 2000 метра, първа категория (тип състезание, висок клас) с жокей Нурай Хамил. Кобилата е собственост на българина Юсуф Касим, който живее  чужбина, но се тренира от Левент Незиров от делиорманското село Севар.

Видео от победата на кобила Фидрих Нансен тук

Нашата страна спечели още 2 трети (минимална разлика на „ фотофиниш“, )места с жребец Дарлинг на 1 700 метра (първа категория, най-висок клас), който отново го язди Нурай, но е собственост на Незиров . Второто трето място спечели  кон Дресьор, който бяга втора категория състезание на 1 200 метра (жокей Нурай, треньор Левент Незиров) и който е собственост на кметицата на община Брусарци  – Наташа Михайлова. Останалите наши коне постигнаха класация с две четвърти места.

Видео от третото място за Левент Незиров тук

В една от гарите българският състезател Нурай Хамил бе избран да язди кон на собственици  от Австрия и спечели първо място, като така възнагради щастливото австрийско семейство с премия около 3 000 евро.Вчера, конете пристигнаха на родна земя и ще бъдат оставени за кратка почивка по тучните падоци и пасища. Но този релакс за шампионите няма да продължи дълго, тъй като на 18-ти юни се открива официално беговия шампионат у нас с първи гари за годината в село Севар.

Подробна класиране и резултати на българските коне може да видите тук : www.zavodisko.sk

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име