Ford Puma ! Дебне, атакува, завладява.

0
2172

Да, това е новият Ford Puma ? И няма нищо общо с онова познато изпълнение популярно отпреди години с две врати. Изцяло новият модел на Ford- Puma сега е компактен кросоувър с 5 врати, вдъхновен от дизайна на SUV и идва с 48-волтова технология за мек хибриден агрегат. Със заявка за един от най-технологичните представители на компанията за цялата история на Ford новата Puma се разписва авторски с намерение за категоричен бестселър. С дързък дизайн, с набор от модерни системи и технологии, с елегантна возия, практичен багажник и икономичен разход модела смело атакува конкурентния SUV сегмент.Ах, този агресивен поглед на Puma …Оригиналните предни светлини ме карат да си „поговорим“ очи в очи и да се предизвикаме взаимно.Специално изпълнение на предната решетка, динамични външни форми, отличен силует завършващ с 18-инчови джанти (19-цолови като допълнително оборудване) и допълнителен заден спойлер.  Puma може да се поръча в 11 цвята и в три основни версии на оборудване – Titanium, Titanium X и спортната ST-Line. Модела идва на българския пазар с богато стандартно и допълнително оборудване.

Атлетичното излъчване на автомобила е съчетано с прецизно замислена практичност в интериора. Просторния салон предлага супер удобни седалки, които могат да са с лумбален масаж (опция), което е ново за B-SUV сегмента. Компактен спортен волан с кожена тапицерия, алуминиеви подложки на педалите и топка на скоростния лост,все неща говорещи за спортния характер на  Puma. .

При шофиране водача може да разчита на адаптивен круз контрол с функция за автоматично следване на трафика, разпознаване на пътните знаци, предупреждение за неволно напускане и следване на лентата, система за предупреждение за опасности по пътя напред, Co-Pilot360 с 12 ултразвукови сензора, три радара и две камери, отваряне на багажника с жест с крак под бронята. Срещу доплащане може да се поръча пакет включващ безжично зареждане за смартфони, мултимедийна система Ford SYNC 3 с 8-инчов сензорен екран и връзка с приложенията на Apple CarPlay и Android Auto. Освен това новата Puma има модерната възможност за свързване на до 10 устройства чрез WiFi.

Особено внимание заслужава багажника на Ford Puma, който се отваря с движение на крака под задната броня. До 456 литра багаж може да се постави в гъвкавото багажно на Puma, което изненадва и с така наречения Ford MegaBox. Допълнително дълбоко пространство което може да побере още 80 литра или това още един голям куфар.

Мисия Puma Hybrid с EcoBoost двигателАкцента в Новият Ford Puma е хибридна технология за икономично шофиране без компромис в ниския старт.

Сега Puma се задвижва от модерни силови агрегати, като кросоувърът е сред първите, които ползват усъвършенстваната 48-волтовата мека хибридна технология EcoBoost Hybrid в комбинация с 1,0-литровия 3-цилиндров бензинов турбодвигател EcoBoost. Интелигентната мека хибридна система се предлага във варианти със 125 к.с. и 155 к.с. Стандартна и за двата бензинови двигателя е 6-степенната механична скоростна кутия. Има опция да се поръча и 7-степенна автоматична трансмисия.

Задвижването на 1,0-литров бензинов турбодвигател EcoBoost става с акумулирана енергия и зареждане от 48-волтова литиево-йонна батерия. Хибридната технология  много адекватно се намесва в моментите за задвижване, ускорение и спиране, така че генерираната енергия да намали разхода на гориво. Благодарение на тази внедрена технология комбиниран разход на гориво от едва 5,4 л/100 км за варианта с мощност 125 к.с.Голямото предимство на този вид хибридни задвижвания е това, че от страна на водача не се изисква никаква намеса. Системата, автоматично избира кога да подпомага задвижването и кога да дозарежда.

Освен маневрена в града, нотава Puma е сигурна и по високоскоростен аутобан и абсолютно чевръста дори и по черни пътища, където се справя отлично благодарение на високия просвет.Новият Ford Puma се продава у нас в търговските центрове на „Мото-Пфое” в цялата страна, а цената му започва от 42 000 лева

Технически характеристики:

  • Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV Titanium
  • 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор
  • 6-степенна механична скоростна кутия
  • 125 к.с. максимална мощност при 6000 об/мин
  • 210 Нм въртящ момент при 1750 об/мин
  • 191 км/ч максимална скорост
  • 9,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 5,4 л/100 км среден разход на бензин
  • 124 г/км емисии на СО2
  • 42 700 лева цена на модела

Видео от тестдрайва може да видите тук:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име