„Конете на България“ идват тази вечер в 21:00

0
2799

Бебе конче от ембриотрансфер и сурогатно майчинство при кобилите

Темата е безспорна новина с адрес България и развита с подробности във втория епизод от рестарта на специализираното предаване „Конете на България“, което ще се излъчи тази вечер в 21:00 ч. по фермерската телевизия  АГРО ТВ.

Другите теми са:

  • Кое и къде е най – новото конно ранчо у нас?
  • Що е то тренажор за каубои?
  • ЧРД на легендата Недялко Милев
  • Гонки с бегови коне на хиподрума „Стефан Караджа“ и рубриката „Знам и мога“.

Часове преди да се излъчи епизода, ЕzdaPress има привилегията да надникне в сценария. Първият събеседник на терен е ветеринарният лекар Боряна Иванова, която показва и разказва за  асистираните техники в репродукцията на коне. В лабораторията пък зрителите ще видят как се правят макро и микроскопски изследвания и замразяване на семенна течност от жребци, като тук ще видим и чуем зооинжинер Светослава Боева. Накрая, като гвоздей в „програмата“, за секунди пред камерата ще дефилира и първата българска сурогатна кобила- майка. Сетне предаването продължава с гостуване в най-новото ранчо с име „Меча стъпка“ между Витоша и Плана планина, а собственикът – Сталин Митев ще разкаже за своите коне, кучета и приключения.  Къде за първи път у нас се предлага тренажор за каубои и каква е идеята на съоръжението, ще ни представи с подробности собственикът  на конна база western.bg Кирил Войнски

С вихъра на вятъра зрителите ще се понесът към хиподрума „Стефан Караджа“ край Балчик, където благодарение на златния фонд на НАК ще видим неизлъчвани кадри от „Денят на българския производител“ с бегови коне и гари от първи юни, 2019 г.Колко години отпразнува през този месец легендарния треньор и състезател Недялко Милев и кои ще бъдат героите в рубриката на предаването “Знам и мога“  ще разберете тази вечер от 21:00 от тв ефира на АГРО ТВ.Предаването се излъчва през една сряда и е с повторения четвъртък (12:00 ч) и неделя (22:00 ч)
Приятно гледане!
FB: Конете на България
е-mail за връзка с предаването: konetebg@ezdapress.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име