Ирландия възобновява гонките с бегови коне на хиподрума Наас

0
1002

След като веднъж вече състезателният сезон бе прекъснат, поради коронавирусът, Управителния съвет на конните състезания в Ирландия обяви, че гонки ще се провеждат при стриктно спазване на правителствените указания относно Covid-19.
Това решение е мотивирано от необходимостта от запазване на заетостта и доходите на хората, работещи в бранша и индустрията с коне.
От днес състезателни срещи в Ирландия се провеждат при „затворени врати“ без публика, като достъпът до състезателната писта е ограничен дори за собственици на коне. На хиподрума имат право да присъстват редуциран брой служители, жокеи, треньори, медицински екип и ветеринар при строг протокол за ограничени действия, социално дистанциране и контрол за здравословното състояние на хора и коне. Засега не се допускат състезатели от чужбина. Интервалите между различните гари е 30 минути.
При тези условия от днес 23 март, беговият сезон в Ирландия продължава.
У нас след проведеното последно състезание в шуменското село Пристое на 7-ми март, на което присъства и лично премиера Бойко Борисов, следващ старт по гладко бягане до средата на април не се предвижда предвид създадената извънредна обстановка в страната. Състезанията в Чехия, Унгария и Турция, където по традиция се изявяват и наши производители на коне от Чистокръвна Английска порода също са отменени до второ нареждане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име