JAGUAR и LAND ROVER В „КЪНКИ С ОСТЪР ВРЪХ“

0
1510

Обновени и модернизирани британският седан Jaguar XE и компактният всъдеход Land Rover Discovery Sport доказаха своите изключителни таланти по ледената писта на Ice Driving Academy, изградена в полите на Рила планина от рали шампиона Димитър Илиев.

В рамките на специален медиен тест драйв, организиран от вносителя на марките – Мото Пфое и двата модела демонстрираха неоспоримите си качества в снежна обстановка, леден терен и тежък оф роуд специално за Land Rover Discovery Sport. Изпитанията на полигон за рязко потегляне и внезапно спиране, скоростен слалом и „осморки“  се редуваха с шофиране и владеене на автомобила по коварно леден терен.  Двата луксозни автомобила се справиха блестящо с перфектното си поведение и разкриха на терен в реални условия системите си за безопасност и мощни двигатели.

Благодарение на напътствията на инструктор във всеки автомобил, шофьорът има възможност да усети възможностите на управлявания модел в различни ситуации и да предприеме бързи действия при занасяне, недозавиване, боксуване и дори излитане извън трасето.

 

Денят с  Jaguar и Land Rover бе ценен урок в майсторския клас по шофиране 

Новият Jaguar XE се раздаде на пистата, като подари на водачите  динамично шофиране върху заледена настилка с доза вдъхновяващ адреналин.Стилният Jaguar XE е с обновен външен вид, изцяло нов и е най-интелигентният и най-свързаният автомобил на марката досега. Моделът се предлага с екологични и икономични бензинови и дизелови турбодвигатели. Клиентите могат да избират между нива на оборудване S, SE и HSE, като всяко от тях е налично и със спортен облик R-Dynamic. Първото ниво на оборудване на Jaguar XE е с автоматична трансмисия, 18-инчови джанти, електрически кожени седалки, изцяло LED предни фарове и задни светлини с нова графика, преден и заден парктроник, камера за обратно виждане и асистент за придържане в лентата. Цените на новия Jaguar XE за нашият пазар стартират от  81 800 лева.

 

На ледената писта в село Говедарци Land Rover Discovery Sport от своя страна изпъкна на снежния фон с осезаемата си модернизация и  множеството технологии за истински офроуд. Впечатление правят освеженият дизайн и подобреният интериор.

Безупречната инженерна изработка е доста по-ефективна, технологично напреднала и по-многофункционална от всякога. В същото време тя гарантира безопасност за всички в купето и високо ниво на комфорт.

 

Новото Discovery Sport се предлага във версии на оборудване S, SE и HSE, както и в ниво R-Dynamic, което се отличава със сиви алуминиеви джанти, уникални предни и задни брони и хромирани елементи Shadow Atlas на предния и задния капак. Цените на модела в България започват от 79 790 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име